Skip to main content

Άναψαν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα στο δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη

Η εκκίνηση των εκδηλώσεων δόθηκε την Παρασκευή, με την αφή του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην παιδική χαρά της Εξοχής.

Με πολύχρωμα φώτα, χριστουγεννιάτικες μελωδίες, τραγουδισμένες  από τα μέλη των Φιλαρμονικών του δήμου και πολλά παιδικά χαμόγελα που πλημμύρισαν κάθε δημοτική ενότητα, γέμισαν οι δημοτικές ενότητες του δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη όπου το τριήμερο έγιναν οι αφές των χριστουγεννιάτικων δέντρων.

Η εκκίνηση των εκδηλώσεων δόθηκε την Παρασκευή με την αφή του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην παιδική χαρά της Εξοχής και στη συνέχεια στην Πυλαία, μπροστά στο παλιό δημαρχείο. Παρουσία πλήθους κόσμου και με τις φιλαρμονικές και τις χορωδίες του δήμου να κλέβουν την παράσταση ερμηνεύοντας τα κάλαντα και τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια μέσα από το λεωφορείο ανοικτής οροφής και με τους ξυλοπόδαρους να διασκεδάζουν τους δεκάδες μικρούς μας δημότες.

Το Σάββατο τα φώτα άναψαν στον Χορτιάτη, όπου πραγματοποιήθηκε και παράλληλη εκδήλωση  φιλανθρωπικού χαρακτήρα του παραδοσιακού χορευτικού τμήματος της  ΚΕΠΑΠ, ενώ το βράδυ στο Πανόραμα, όπου μετά το άναμμα του δέντρου στον αύλειο του δημαρχείου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Δημοτικής Πινακοθήκης στο Κέντρο Πολιτισμού Πανοράματος, με έργα της 16χρονης Μαρίας-Αννας Σαουρίδου. Το απόγευμα της Κυριακής έγιναν οι αφές των χριστουγεννιάτικων δέντρων στο Φίλυρο  και το Ασβεστοχώρι.

«Στην οικονομική κρίση και στα κοινωνικά προβλήματα που προκαλεί στη ζωή και την καθημερινότητα μας, απαντάμε με αγάπη, αλληλεγγύη και αισιοδοξία και με ένα πλούσιο και ποιοτικό πρόγραμμα καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, που βασίζονται κυρίως στο μεράκι και την εθελοντική προσφορά των τοπικών μας συλλόγων και των συμπολιτών μας με επίκεντρο πάντα τα μικρά μας παιδιά. Μαζί τους γιορτάζουμε και φέτος τη γέννηση του Θεανθρώπου», τόνισε στους χαιρετισμούς του ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.