Skip to main content

Πέντε δημοτικά κτήρια γίνονται φιλικά στα άτομα με αναπηρία

Έργα ανάπλασης σε πέντε δημοτικά κτήρια ώστε να καταστούν προσβάσιμα σε όλους, σχεδιάζει από το νέο έτος ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Έργα ανάπλασης σε πέντε δημοτικά κτήρια, με σκοπό τη βελτίωση της προσβασιμότητας για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, πρόκειται να υλοποιήσει ο δήμος Θεσσαλονίκης το προσεχές διάστημα.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάση Παππά, τα έργα πρόκειται να περιλαμβάνουν παρεμβάσεις για τη διαμόρφωση τόσο του εξωτερικού όσο και του εσωτερικού χώρου των κτηρίων.

Πιο συγκεκριμένα, θα γίνει ανάπλαση ώστε ένα αναπηρικό αμαξίδιο να μπορεί να προσεγγίσει χωρίς δυσκολία το κτήριο από το πεζοδρόμιο περιμετρικά. Θα τοποθετηθούν οι απαραίτητες ράμπες, εκτός και εντός του κτηρίου και θα γίνει διόρθωση των τυχόν τεχνικών λαθών που εμποδίζουν τη διέλευση ΑμΕΑ.

«Η σχετική μελέτη που θα γίνει θα καθορίσει όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες, ώστε τα κτήρια να πληρούν τις προδιαγραφές και να γίνουν πλήρως προσβάσιμα για όλους», δήλωσε στη Voria.gr, με την ευκαιρία της σημερινής παγκόσμιας ημέρας για τα άτομα με αναπηρία, ο Θανάσης Παππάς, προσθέτοντας ότι το έργο εντάσσεται στο τρέχον τεχνικό πρόγραμμα του δήμου, θα προκυρηχθεί σύντομα και θα ξεκινήσει μέσα στο 2017.

Τα πέντε κτήρια του δήμου Θεσσαλονίκης που θα ενταχθούν στο σχετικό πρόγραμμα, είναι τα εξής:

Το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο (Γ. Βαφοπούλου 3)

Το Θέατρο Άνετον (Παρασκευοπούλου 42)

Οι κτηριακές εγκαταστάσεις του Παιδικού Σταθμού "Μέγας Αλέξανδρος" καθώς και το γυμναστήριο του σταθμού (Ολυμπίας 2)

Το κτήριο όπου στεγάζεται το Κέντρο Μουσικής του δήμου Θεσσαλονίκης (Κουντουριώτου 17)

Το Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης (Μέγαρο Μπίλλη) στην Πλατεία Ιπποδρομίου