Skip to main content

Αναντολού Εφές - Ολυμπιακός 85-72: Τον πρόδωσε η άμυνα κι έχασε την ευκαιρία για την τετράδα

Κακός δαίμονας αποδείχθηκε η Αναντολού Εφές για τον Ολυμπιακό, τον νίκησε με 83-72 για την 30η αγωνιστική της EuroLeague, κόβοντας του έτσι τη φόρα των ερυθρόλευκων προς την τετράδα. Ζωντανοί παραμένουν για τη 10η θέση οι Τούρκοι που έπαιξαν με πείσμα και αποφασιστικότητα

Η Αναντολού Εφές ήταν η ομάδα που διέκοψε την ξέφρενη πορεία του Ολυμπιακού και τον υποχρέωσε σε ήττα με 85-72 μετά από 6 συνεχόμενες νίκες. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα «πλήρωσαν» την έλλειψη συγκέντρωσης και την κακή τους άμυνα η οποία πρόσφερε πολλά αβίαστα σουτ τριών πόντων (14/27) με αποτέλεσμα να βρουν ρυθμό οι γηπεδούχοι. Στη συνέχεια όσο κι αν προσπάθησαν οι Πειραιώτες δε βρήκαν τρόπο να διεκδικήσουν επί της ουσίας το «διπλό» κι έτσι έμειναν λίγο πιο πίσω από τις θέσεις που δίνουν πλεονέκτημα έδρας στα play offs. Αντιθέτως οι Τούρκοι αύξησαν τις πιθανότητες να συμμετέχουν στη διαδικασία των play in.

Η τουρκική ομάδα ξεκίνησε εντυπωσιακά την αναμέτρηση και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την έλλειψη συγκέντρωσης των παικτών του Γιάννη Μπαρτζώκα. Ο Πλάις πέτυχε 3/3 τρίποντα, ο Μπραζντέικις μονοπωλούσε τις επιθέσεις αστοχώντας και κάνοντας λάθη με αποτέλεσμα το 12-2 (4'). Το τάιμ άουτ έφερε λύσεις στην επίθεση με τους Φαλ και Πίτερς να σκοράρουν από κοντινή απόσταση, ωστόσο ο Λάρκιν πήρε την σκυτάλη στην ευστοχία από τα 6.75 (22-10, 7'). Οι Πειραιώτες με διαδοχικά κλεψίματα του Γουόκαπ βρήκαν σκορ από Παπανικολάου και Πίτερς με αποτέλεσμα να μειώσει γρήγορα σε 24-20 (10').

Ο Ολυμπιακός στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου ξεδίπλωσε όλες τις αρετές του στο παρκέ. Με σωστές αποστάσεις στην επίθεση ο Ράιτ σκόραρε 6 πόντους και έκανε το 28-27 (14'). Μπομπουά, Μπράιαντ και Τόμπσον μπήκαν στο παρκέ και αμέσως βρήκαν ρυθμό την ώρα που ο Γουίλιαμς Γκος στην άλλη πλευρά έπαιρνε κακές αποφάσεις (35-27, 15'). Οι γηπεδούχοι με 10/14 τρίποντα στο 19' (τρία σερί από τον Γουίλις) βρέθηκε ξανά μπροστά με διψήφια διαφορά πόντων (46-35).

Η Εφές νωρίς στην τρίτη περίοδο προηγήθηκε με 55-42, ωστόσο οι 8 πόντοι του Πίτερς δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για τους φιλοξενούμενους να μειώσουν κάπως (57-52, 26'). Ο Ολυμπιακός είχε καταφέρει να μπει ξανά στη διεκδίκηση της νίκης, η άμυνά του είχε βελτιωθεί και λίγο πριν εκπνεύσει το τρίτο δεκάλεπτο ο Κάνααν έφερε το ματς στον πόντο (62-61, 30').

Η Εφές έμεινε ψύχραιμη και με ένα σερί 10-0 που ολοκληρώθηκε στο 34' είχε κάνει το σκορ 72-61 αφού η επιθετική λειτουργία του Ολυμπιακού ήταν πολύ κακή. Οι παίκτες της Εφές αισθάνονταν υπέροχα από τη γραμμή των 6.75 και ο Κλάιμπερν από την κορυφή έκανε το 81-66 με 3΄ διαδικαστικά λεπτά να μένουν στο χρονόμετρο. Ο Πλάις τιμώρησε την άμυνα του Ολυμπιακού με συνεχόμενα τρίποντα, αντέδρασαν οι ερυθρόλευκοι με Πίτερς και Παπανικολάου.

Ακολούθησε η απευθείας αποβολή για τον Γιώργο Μπαρτζώκα ο οποίος δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα νεύρα του και στράφηκε εναντίον των διαιτητών λίγο πριν από το φινάλε.

1η Περίοδος: 26-21

2η Περίοδος: 48-37

3η Περίοδος: 66-61

4η Περίοδος: 85-72