Skip to main content

Μήνυμα για ανανέωση της «Πρωτοβουλίας» από Μπουτάρη

Στόχοι η ανανέωση του προγραμματικού λόγου και το άνοιγμα σε νέα πρόσωπα εξοικειωμένα με τις νέες τεχνολογίες και τις νοοτροπίες της νεολαίας.

Η ανανέωση της «Πρωτοβουλίας» και η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί βρέθηκε στο επίκεντρο της χθεσινής συνεδρίασης της δημοτικής ομάδας.

Ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης στην εισήγησή του ανέφερε ότι η «Πρωτοβουλία», η οποία μετράει 12 χρόνια συνεχούς πορείας στην πόλη και στην αυτοδιοίκηση και δυο θητείες στη διοίκηση του Δήμου, «είναι φυσικό να χρειάζεται ανανέωση σε προγραμματικό λόγο και σε πρόσωπα αλλά και βελτίωση στις υπηρεσίες προς τον πολίτη».

Η ανανένωση είναι απαραίτητη, όπως υπογράμμισε, «αν θέλουμε να ολοκληρώσουμε με επιτυχία αυτή τη θητεία μας αλλά και να συνεχίσουμε το εγχείρημα της αλλαγής της πόλης μετά το 2019».

Σύμφωνα με τον δήμαρχος σκέψη «είναι να φτιαχτούν θεματικές ομάδες από στελέχη και μέλη της παράταξης με στόχο την ανανέωση του προγράμματος της «Πρωτοβουλίας».

Παράλληλα, όπως ανέφερε, να κληθούν να συμμετάσχουν με ιδέες και προτάσεις προσωπικότητες και φορείς της πόλης με γνώσεις και εμπειρία ή και ομάδες της Κοινωνίας των Πολιτών.

«Αυτό, αν το καταφέρουμε, θα βοηθήσει και προγραμματικά την «Πρωτοβουλία» αλλά και θα μας ξαναφέρει σε επαφή με έναν κόσμο που τον θέλουμε μαζί μας και τώρα και για τη συνέχεια. Αυτά για τις ομάδες τα είπαμε και παλιότερα αλλά δεν καταφέραμε να τα προχωρήσουμε. Τώρα δεν έχουμε πολλά περιθώρια και πρέπει να τα βάλουμε μπροστά το γρηγορότερο. Το σχέδιο σε γενικές γραμμές υπάρχει. Επείγει να το προχωρήσουμε. Και αυτοί που θα αναλάβουν να το τρέξουν, πρέπει να μην το κάνουν από υποχρέωση αλλά να το πιστεύουν. Στην επόμενη δημοτική ομάδα θα το κάνουμε συγκεκριμένο», υπογράμμισε.

Ο κ. Μπουτάρης σημειωσε ότι αποτελεί στοίχημα να βρεθούν οι τρόποι ώστε να προσελκύσει η παράταξη νέα πρόσωπα. «Και δεν εννοώ μόνον ηλικιακά αλλά είναι προφανές ότι έχουμε ανάγκη και από νεότερες ηλικίες που είναι πιο εξοικειωμένες είτε με τις σύγχρονες τεχνολογίες είτε με τις νοοτροπίες και τις ανάγκες της σημερινής νεολαίας. Πρέπει να μας γνωρίσουν καλύτερα, να πορευτούν μαζί μας και να μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε την επαφή και τη συνεργασία μας με τη νεολαία της πόλης. Και το 2019, να μπουν και στα ψηφοδέλτιά μας», τόνισε.

Όπως ανέφερε στη συνεδρίαση ο δήμαρχος, η ομάδα που έχει αναλάβει την αλλαγή του Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών (Ο.Ε.Υ.) σε στοχευμένους τομείς έχει ολοκληρώσει τις προτάσεις της, αφού προηγουμένως τις έχει συζητήσει μαζί μου. Θα ακολουθήσει ένας διάλογος με τους αιρετούς που είναι υπεύθυνοι και με το διευθυντικό προσωπικό και, αμέσως μετά, το τελικό πόρισμα θα τεθεί σε εφαρμογή».

Αναφορικά με τον ετήσιο απολογισμό της Διοίκησης παραδέχθηκε ότι έχει καθυστερήσει και ζήτησε να γίνουν γρήγορα δύο πράγματα:

Α) Να ολοκληρωθούν τα κείμενα του απολογισμού το ταχύτερο.
Β) Να κάνουμε την ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. για τον απολογισμό πιο ελκυστική για τους πολίτες και τους φορείς της Θεσσαλονίκης, γιατί κάθε χρόνο η διαδικασία γίνεται πιο βαρετή και με ελάχιστο κόσμο. Ούτε οι δημοτικοί σύμβουλοι είναι παρόντες.

«Ο απολογισμός δεν γίνεται μεταξύ μας, γίνεται για την ενημέρωση αλλά και τη συμμετοχή των πολιτών. Πρέπει να βρούμε μια διαδικασία στην οποία θα προσκληθούν να συμμετάσχουν και να μιλήσουν δημότες και φορείς της πόλης. Να πουν και για το έργο της διοίκησης αλλά και για την αντιπολίτευση», τόνισε.

Σε επόμενη δημοτική ομάδα ο κ. Μπουτάρης ζήτησε να καταστρωθεί ένα σχέδιο ολοκληρωμένης επικοινωνιακής διαχείρισης του έργου που παράγει η διοίκησή. «Διότι, έργο -και μάλιστα σημαντικό- εξακολουθεί να παράγεται καθημερινά αλλά χρειάζεται και την επικοινώνησή του στον κόσμο της πόλης», τόνισε.