Skip to main content

Αναμένουν τις αποφάσεις των μετόχων οι εργαζόμενοι της ΕΝ.ΚΛΩ

Στη γενική συνέλευση των μετόχων της ΕΝ.ΚΛΩ., που έχει οριστεί για την ερχόμενη Πέμπτη, έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους ως οι εργαζόμενοι του ομίλου στις μονάδες της Ροδόπης, της Ημαθίας και της Πέλ
Στη γενική συνέλευση των μετόχων της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας (ΕΝ.ΚΛΩ.), που έχει οριστεί για την ερχόμενη Πέμπτη, έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους ως προς τη διευθέτηση των εργασιακών ζητημάτων που τους απασχολούν οι εργαζόμενοι του ομίλου στις μονάδες της Ροδόπης, της Ημαθίας και της Πέλλας.

Η γενική συνέλευση εκτιμάται πως θα ξεκινήσει τις εργασίες της γύρω στις δύο, μετά το μεσημέρι, με τους μετόχους του ομίλου να έχουν ως βασικό τους στόχο την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου της ΕΝ.ΚΛΩ. Πριν από την εκλογή, εξάλλου, αναμένεται να ανακοινωθούν και τα αποτελέσματα των διαβουλεύσεων, που γίνονται με τις τράπεζες, για την εξεύρεση ρευστότητας.

Οι εργαζόμενοι, από την πλευρά τους, ευελπιστούν πως θα βρεθεί συνολική λύση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο όμιλος και ό,τι αυτή θα περιλαμβάνει και τη συνέχιση της λειτουργίας των εργοστασίων της εταιρίας. Πάντως, εν αναμονή των νέων εξελίξεων, οι 500 εργαζόμενοι της εταιρίας σε Ημαθία και Πέλλα, πραγματοποίησαν σήμερα συμβολική κατάληψη στο κτίριο όπου στεγάζεται η νομαρχία Ημαθίας, στη Βέροια, η οποία και έληξε στις 10.30 το πρωί.

«Σε ένδειξη καλής θέλησης θα περιμένουμε τα αποτελέσματα της συνέλευσης και στη συνέχεια, την Παρασκευή το πρωί, θα συνεδριάσουμε προκειμένου να αποκωδικοποιήσουμε τις εξελίξεις», ανέφερε το μέλος του σωματείου, Βασίλης Κουβατλής. Πάντως, εξέφρασε και συγκρατημένη αισιοδοξία σε ό,τι αφορά στην έκβαση των διαπραγματεύσεων που διενεργούνται.

Στάση αναμονής τηρούν και οι 486 εργαζόμενοι της εταιρίας στη μονάδα της Ροδόπης, οι οποίοι σύμφωνα με το μέλος του σωματείου της Φάνκο, Γιώργο Τσουγκρανά, έχουν περιέλθει «σε δραματική οικονομική κατάσταση» .

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλών, «κάποιοι από αυτούς ζουν με τις συντάξεις των γονιών τους, άλλοι επιβιώνουν με το μισθό των γυναικών τους, ενώ ορισμένοι στράφηκαν στις καλλιέργειες, αξιοποιώντας τα χωράφια τους».