Skip to main content

Αναμένει χαμηλότερη ανάπτυξη παγκοσμίως, λέει ο ΟΟΣΑ

Οι leading indicators υποδηλώνουν ότι η παγκόσμια οικονομία είναι απίθανο να αυξήσει τον ρυθμό της φέτος, μετά από χρόνια απογοητευτικής ανάπτυξης.

Η οικονομική ανάπτυξη αναμένεται να επιβραδυνθεί στην Ιταλία αλλά να παραμείνει σταθερή στον Καναδά στους επόμενους μήνες, ενώ το outlook για τα αναπτυγμένα κράτη στο σύνολο τους, συνεχίζει να αποδυναμώνεται, σύμφωνα με τους leading indicators του ΟΟΣΑ.

Ο ΟΟΣΑ ανακοίνωσε ότι οι μετρήσεις για την μελλοντική οικονομική δραστηριότητα –οι οποίες βασίζονται σε πληροφορίες που είναι διαθέσιμες για τον Φεβρουάριο- συνεχίζουν να κάνουν λόγο για επιβράδυνση στις ΗΠΑ, Ιαπωνία, Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι δείκτες προηγουμένως έκαναν λόγο για σταθερή ανάπτυξη στην Ιταλία και μια επιβράδυνση στον Καναδά.

Συνολικά, οι leading indicators υποδηλώνουν ότι η παγκόσμια οικονομία είναι απίθανο να αυξήσει τον ρυθμό της φέτος, μετά από αρκετά χρόνια απογοητευτικής ανάπτυξης. Ωστόσο, οι leading indicators αφήνουν να εννοηθεί ότι η κινεζική οικονομική ανάπτυξη αναμένεται να σταθεροποιηθεί μετά από την πρόσφατη επιβράδυνση που είχε τροφοδοτήσει ανησυχίες ότι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως μπορεί να οδηγείται σε "απότομη προσγείωση" ή σε απότομη αλλαγή σε πολύ χαμηλούς από πολύ υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Ο σύνθετος leading indicator του ΟΟΣΑ για τα 34 μέλη του, υποχώρησε στις 99,6 μονάδες από τις 99,7 τον Ιανουάριο. Μια ένδειξη χαμηλότερη των 100 μονάδων σημαίνει ότι η ανάπτυξη είναι χαμηλότερη του συνηθισμένου.