Skip to main content

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση σε λεωφορείο των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη

Την ευθύνη για την επίθεση της Παρασκευής ανέλαβε ανώνυμη ομάδα με ανακοίνωσή της σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου

Σε ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση με μολότοφ σε λεωφορείο των ΜΑΤ τη νύχτα της Παρασκευής επί της Αγίου Δημητρίου προχώρησε με κείμενό της σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου ανώνυμη ομάδα.

Η ανακοίνωση:

Στις 16/09 μετά το τέλος της πορείας στην μνήμη του Παύλου Φύσσα και των επεισοδίων που ακολούθησαν συλλαμβάνεται ο 16χρονος Κώστας Μπ.Ακολουθεί ξυλοδαρμός από τους ματατζήδες που τον αφήνει σε λιπόθυμη κατάσταση.Τελικά κατά την μεταφορά του στη ΓΑΔΑ ο Κώστας Μπ. συνέρχεται και προσπαθεί να ξεφύγει με αποτέλεσμα να χτυπηθεί από διερχόμενο όχημα.Μεταφέρεται στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση με σπασμένα πόδια και επιληπτικό σοκ με τους μπάτσους, τα ΜΜΕ και την διεύθυνση του νοσοκομείου να προσπαθούν ήδη να κουκουλώσουν το γεγονός.

Από την περίπτωση του Κώστα Μπ. μέχρι τις τυχαίες εκπυρσοκροτήσεις, από την ''διαχείριση'' του προσφυγικού μέχρι τον χημικό πόλεμο στις διαδηλώσεις, από την προστασία των φασιστών μέχρι την δημοσιοποίηση φωτογραφιών οροθετικών και από την στοχοποίηση αγωνιστών με μόνο στοιχείο το DNA μέχρι την συνεχή παρουσία στον αστικό ιστό ο ρόλος της αστυνομίας είναι πάντα ο ίδιος.Εμπέδωση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, τσάκισμα των αντιστάσεων στην καπιταλιστική αναδιάρθρωση, επιβολή της εθνικής ενότητας.

Η ολοένα αυξανόμενη παρουσία των μπάτσων στο ΑΠΘ με πρόφαση την διακίνηση ναρκωτικών τα τελευταία χρόνια δεν μπορεί να ιδωθεί ξέχωρα από τα παραπάνω.Το κάμπους είναι ένας χώρος όπου το μονοπώλιο της κρατικής βίας αμφισβητείται έμπρακτά μέχρι και σήμερα ενώ έχει αποτελέσει πεδίο συνάντησης (ενίοτε μαζικής) υποκειμένων με ανατρεπτικές διαθεσέις.

Έτσι στις 3/11 επιτεθήκαμε με βόμβες μολότοφ στην διερχόμενη κλούβα στην οδό Αγίου Δημητρίου.

Συντροφικούς χαιρετισμούς στους απρόσκλητους επισκέπτες του ΑΤ Πεύκης.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ