Skip to main content

Αναλαμβάνει καθήκοντα ο νέος ΓΓ στην Αποκεντρωμένη Μακεδονίας Θράκης

Πρόκειται για τον Γιάννη Σάββα, έως τώρα επικεφαλής στη διεύθυνση των Κληροδοτημάτων της ΑΔΜΘ, ο οποίος αντικαθιστά τον Νικήτα Φραγκισκάκη.

Εντός των προσεχών ημερών, πιθανότατα ως την Παρασκευή, αναμένεται να αναλάβει και επισήμως καθήκοντα ο νέος γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης (ΑΔΜΘ). Όπως είχε αποκαλύψει πριν από έναν μήνα η Voria.gr στη θέση αυτή επιλέχθηκε ο Γιάννης Σάββας, έως τώρα επικεφαλής στη διεύθυνση των Κληροδοτημάτων της ΑΔΜΘ. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες την περασμένη Παρασκευή ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης προήδρευσε σύσκεψης με τους επτά νέους γενικούς γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων. Ο υπουργός τους ενημέρωσε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες, ίσως έως αύριο, πρόκειται να δημοσιευτεί στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως η απόφαση του διορισμού τους, ώστε αμέσως μετά να αναλάβουν και τυπικά τα καθήκοντά τους. Ο κ. Σκουρλέτης έδωσε κάποιες κατευθύνσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να ασκούν τα καθήκοντά τους, υπογραμμίζοντας ότι κύριο μέλημά τους όπως και όλων των υπηρεσιών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων θα πρέπει να είναι η ταχεία εξυπηρέτηση των πολιτών.

Όπως είχε αποκαλύψει η Voria.gr για την ΑΔΜΘ υπήρξε ενδιαφέρον από αρκετούς υποψηφίους. Μεταξύ αυτών ήταν και ο Νικήτας Φραγκισκάκης ο οποίος εκτελεί χρέη γενικού γραμματέα τα τελευταία δύο χρόνια, ως ο παλαιότερος από τους γενικούς διευθυντές της ΑΔΜΘ. Οι κρίσεις έγιναν από ειδική επιτροπή, με τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ και περιελάμβαναν αξιολόγηση τυπικών προσόντων αλλά και διαδικασία συνέντευξης. Η διαδικασία αξιολόγησης ανέδειξε τελικά πρώτο τον κ. Σάββα ο οποίος αναλαμβάνει τη θέση αυτή.

Για τη θέση του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας επιλέχθηκε ο πρώην αντινομάρχης Μαγνησίας και νυν δασάρχης στην ίδια περιφερειακή ενότητα, Νίκος Ντίτορας, ενώ για την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Δυτικής Μακεδονίας Ηπείρου συνεχίζει στην ίδια θέση ο Βασίλης Μιχελάκης.