Skip to main content

Ανακοινώθηκαν Μενδρινός και Βελλίδης

Άλλες δύο μεταγραφές ανακοίνωσε η ΠΑΕ Άρης. Πρόκειται για τους Κώστα Μενδρινού και Μάρκο Βελλίδη. Οι Θεσσαλονικείς μέχρι αύριο αναμένεται να ανακοινώσουν και τη μεταγραφή του Mίτσελ Γκαρμπίνι Παρέιρα.
Τις τέσσερις μεταγραφές έφτασε η ΠΑΕ Άρης. Μετά τους Τσεσνάουσκις και Λαζαρίδη, οι «κίτρινοι» ανακοίνωσαν σήμερα (15/6) τις συμφωνίες με τους Μενδρινό και Βελλίδη. Ο 25χρονος μεσοεπιθετικός όπως και ο 23χρονος τερματοφύλακας υπέγραψαν συμβόλαιο συνεργασίας για τα επόμενα τρία χρόνια.

Ποιος είναι ο Μενδρινός

Ο Κώστας Μενδρινός έχει γεννηθεί στις 28-05-1985, έχει ύψος 1.79 και είναι 74 κιλά. Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Ολυμπιακό όπου πέρα από την δεύτερη ομάδα το 2002 αγωνίστηκε σε ένα παιχνίδι στην πρώτη ομάδα. Την ίδια χρονιά δόθηκε δανεικός στον Ατρόμητο όπου σε 7 αγώνες σκόραρε μία φορά. Επέστρεψε στον Ολυμπιακό όπου έπαιξε και πάλι σε 3 αγώνες το πρώτο μισό του πρωταθλήματος, πριν να πάει δανεικός στον Ιωνικό για το δεύτερο μισό όπου έπαιξε σε 10 αγώνες. Επέστρεψε και πάλι στον Ολυμπιακό και πήρε 3 συμμετοχές. Την επόμενη σεζόν 2005-06 αγωνίστηκε και πάλι δανεικός στον Ιωνικό σε 9 παιχνίδια. Τα επόμενα 3 χρονιά αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό έχοντας 45 συμμετοχές (5 στα ευρωπαικά κύπελλα) και 5 γκολ. Πέρσι με την ομάδα του ΠΑΣ Γιάννενα είχε 26 συμμετοχές και 2 γκολ. Έχει κατακτήσει 3 πρωταθλήματα, 2 κύπελλα και ένα Σούπερ Καπ. Είναι διεθνής με την εθνική ομάδα Κ21 όπου μετράει 10 συμμετοχές.

«Θα δικαιώσω τη διοίκηση για την ανωτερότητά της»

Αμέσως μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας ο Κώστας Μενδρινός τοποθετήθηκε στο www.arisfc.gr για τη μεταγραφή του στον ΑΡΗ: « Είμαι πολύ ικανοποιημένος από το γεγονός ότι θα συνεχίσω την καριέρα μου στην ομάδα του ΑΡΗ. Θα δικαιώσω απόλυτα τη διοίκηση του ΑΡΗ που στη συγκεκριμένη περίπτωση έδειξε ανωτερότητα, αλλά και τους φιλάθλους του ΑΡΗ που μπορεί να είναι διστακτικοί με αυτή την απόφαση. Είμαι όμως σίγουρος πως αν εξηγήσω τους λόγους για τους οποίους πήρα πέρσι εκείνη την απόφαση, θα με καταλάβουν απόλυτα. Και  αυτό το ξεκαθάρισμα από την πλευρά μου θα γίνει πάρα πολύ σύντομα».

Ποιος είναι ο Βελλίδης

Ο Μάρκος Βελλίδης αγωνίζεται στη θέση του τερματοφύλακα. Έχει γεννηθεί στις 4 Απριλίου του 1987, έχει ύψος 1.84 και είναι 77 κιλά. Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Παναθηναϊκό το 2005, συνέχισε στο Κορωπί την επόμενη σεζόν όπου είχε 17 συμμετοχές, ενώ τα τρία τελευταία χρόνια παρά το νεαρό της ηλικίας του ήταν ο βασικός τερματοφύλακας του Διαγόρα Ρόδου, καταγράφοντας 36 συμμετοχές την σεζόν 2007-08 (Γ΄εθνική), 33 την σεζόν 2008-09 (Β΄Εθνική) και 32 συμμετοχές την περσινή σεζόν και πάλι στη δεύτερη τη τάξει εθνική κατηγορία. Συνολικά αν και μόλις 23 χρονών και στην ιδιαίτερη θέση του τερματοφύλακα έχει 118 συμμετοχές στις επαγγελματικές κατηγορίες. Είναι διεθνής με την εθνική ομάδα Κ21.

«Τεράστια τιμή για μένα»

Μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές ο Μάρκος Βελλίδης, μιλώντας στο www.arisfc.gr, επεσήμανε: «Είναι τεράστια τιμή για μένα να φορέσω τη φανέλα του ΑΡΗ. Θα προσπαθήσω να δικαιώσω τους ανθρώπους που με επέλεξαν και θα τα δώσω όλα, ώστε να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις και η μεταγραφή μου στον ΑΡΗ να αποτελέσει απαρχή μίας μεγάλης καριέρας».

Κλείνει  Περέιρα

Τον αντικαταστάτη του Κάρλος Αράνο φαίνεται να έχει βρει ήδη ο Άρης, αφού οι «κίτρινοι» είναι μία «ανάσα» από την απόκτηση του 29χρονου Μίτσελ Γκαρμπίνι Περέιρα, ο οποίος είναι Βραζιλιάνος και αγωνίζεται στη Βίλα Νόβα.
Πριν λίγες ώρες οι άνθρωποι του Άρη ανακοίνωσαν και επίσημα το «διαζύγιο» με τον Κάρλος Αράνο, φαίνεται όμως ότι είχαν ήδη έτοιμο τον ...αντικαταστάτη του, ο οποίος ακούει στο όνομα Μίτσελ Γκαρμπίνι Περέιρα και πρόκειται για 29χρονο Βραζιλιάνο αριστερό μπακ, που αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία της Βραζιλίας με τη Βίλα Νόβα. 
Ο υψηλόσωμος παίκτης έχει ύψος 1,87 εκ. και αναμένεται πιθανότατα την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη.
Στο παρελθόν είχε αγωνιστεί στη Ναούτικο, όπου σημείωσε 1 γκολ σε 20 συμμετοχές, στην Ατλέτικο Παραναένσε (15 συμμ. 2 γκολ πρόπερσι), ενώ είχε κι ένα διετές πέρασμα από το Βέλγιο με τη φανέλα της Σταντάρ Λιέγης, πραγματοποίησε 28 εμφανίσεις και πέτυχε 2 γκολ από το 2004 έως το 2006.

Τέλος ο Αράνο

Παρελθόν από τις τάξεις του Άρη αποτελεί ο Κάρλος Αράνο, ο οποίος έλυσε το συμβόλαιό του με τους «κιτρινόμαυρους». Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε η «κίτρινη» ΠΑΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας κοινή συναινέσει με τον ποδοσφαιριστή Κάρλος Αντρές Αράνο. H ΠΑΕ ΑΡΗΣ ευχαριστεί τον ποδοσφαιριστή για την μέχρι τώρα προσφορά του και του εύχεται καλή επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του».