Skip to main content

Ανακοίνωση Ζορπίδη για την ποινική δίωξη

Στη διαβεβαίωση ότι όποιο ποσό κινήθηκε στο τραπεζικό του λογαριασμό προέρχεται από την επαγγελματική του δραστηριότητα προχώρησε ο πρόεδρος του ΕΕΘ, αναφερόμενος στην ποινική δίωξη εις βάρος του.

 

Στη διαβεβαίωση ότι όποιο ποσό κινήθηκε στο τραπεζικό του λογαριασμό προέρχεται από την επαγγελματική του δραστηριότητα προχώρησε ο πρόεδρος του  Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης, σε ανακοίνωση-απάντηση σχετικά με την ποινική δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος του σε βαθμό κακουργήματος για τα 6 εκατ. ευρώ που βρέθηκαν σε λογαριασμούς του.
 
Συγκεκριμένα, ο κ. Ζορπίδης διευκρινίζει ότι πριν από λίγες μέρες εκλήθη από την Οικονομική Επιθεωρήτρια κ. Αναστασία Τσεμπερά, η οποία παρέδωσε στον δικηγόρο του φάκελο αρκετών χιλιάδων σελίδων, ο οποίος αποτελούνταν από κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών και χρηματοοικονομικών προϊόντων, με την υπόδειξη «να τα σχολιάσω».
 
«Με τον φοροτεχνικό μου, συγκεντρώσαμε και ταξινομήσαμε όλα εκείνα τα στοιχεία από τα οποία προκύπτει η πηγή των χρηματικών μου διαθεσίμων καθώς και το γεγονός ότι αυτά αποτελούν έσοδα των επιχειρήσεών μου, τα οποία διακινούνταν πάντοτε όχι μόνο από εμένα αλλά και από τους λοιπούς συνεταίρους μου. Τα ποσά αυτά, τα οποία έχουν αποτυπωθεί τόσο στις δικές μου φορολογικές δηλώσεις όσο και σε αυτές των εταιριών μου, είναι απολύτως νόμιμα και προερχόμενα από την τριακονταετή επιτυχημένη επιχειρηματική δραστηριότητα που ασκούμε, έχοντας καταταγεί μεταξύ των μεγαλύτερων τουριστικών οργανισμών της Ελλάδας, με ετήσιο κύκλο εργασιών που κατά μέσο όρο υπερβαίνει τα 25 εκ. ευρώ, τουλάχιστον τα 10 τελευταία έτη»., προσθέτει η ανακοίνωση.
 
«Παραδίδοντας τα στοιχεία αυτά στην κ. Τσεμπερά, υπέβαλα σε αυτήν εγγράφως το εύλογο αίτημα, αν μετά την επεξεργασία τους χρειαζόταν επιπλέον διευκρινίσεις για την προέλευση κάποιου επιμέρους χρηματικού ποσού, να μου δώσει την ευκαιρία να προβώ στις περαιτέρω αυτές διευκρινίσεις. Τα αίτημά μου αυτό το υπέβαλα έχοντας πλέον μάθει καλά την ανυπολόγιστη ζημία που υφίσταται κάποιος όταν εκτοξεύονται σε βάρος του δημοσίως κατηγορίες, η οποία ζημία δεν αποκαθίσταται ακόμη κι αν μετά από έτη αποδειχθούν οι κατηγορίες αυτές αβάσιμες. Ενώ λοιπόν ουδέποτε εκλήθην για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση, μαθαίνω από τα ΜΜΕ ότι ασκήθηκε σε βάρος μου δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, επειδή βρέθηκαν σε λογαριασμούς μου ποσά 6 εκ. Ευρώ», αναφέρει ο κ. Ζορπίδης.