Skip to main content

Ανακοίνωσε το ψηφοδέλτιό του ο Μ. Στεργίου

«Eπιλέξαμε καθημερινούς ανθρώπους που γνωρίζουν τα προβλήματα και τις ανάγκες της πόλης και έχουν τη θέληση να δουλέψουν σκληρά για να τα επιλύσουν», δήλωσε o «εκλεκτός» του ΛΑ.Ο.Σ., κατά την ανακοίνω
της Χρύσας Κυριακού


Με βάση τις γνώσεις που έχουν για τα προβλήματα της πόλης επέλεξε, όπως είπε, τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη στήριξη του ΛΑ.Ο.Σ, Μ. Στεργίου. Ο κ. Στεργίου ανακοίνωσε χθες βράδυ 50 νέους υποψηφίους συμβούλους του, τονίζοντας «επιλέξαμε καθημερινούς ανθρώπους, που προέρχονται από την κοινωνία της Θεσσαλονίκης, γνωρίζουν τα προβλήματα και τις ανάγκες της πόλης, πιστεύουν στις αρχές του συνδυασμού μας και έχουν τη θέληση να δουλέψουν και να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τα προβλήματα της πόλης».

Οι υποψήφιοι

Μεταξύ των υποψηφίων του συνδυασμού «Εξουσία Πολιτών» είναι ο νυν δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης και δικηγόρος Θωμάς Ακριβόπουλος, ο γιατρός Θωμάς Γκουρνέλης, η δικηγόρος Λαμπρινή Καραντούκη, η δασκάλα Νοηματικής Γλώσσας Ελένη Εμπορίδου, οι Ηλίας Σκουλαριώτης και Χρήστος Μπαλαξής από την Ένωση Κωφών Βορείου Ελλάδας, ο πανεπιστημιακός Αλέξανδρος Κωζαδίνος και ο σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού Νίκος Σιαπερόπουλος.

Ο Μ. Στεργίου κατά την παρουσίαση των υποψηφίων κάλεσε όλους τους Θεσσαλονικείς «να συμμετέχουν στο Σύστημα Εξουσίας Πολιτών, μέσω του οποίου εμείς οι πολίτες της Θεσσαλονίκης θα διοικήσουμε και θα διαχειριστούμε τα οικονομικά του δήμου». Μάλιστα, υπογράμμισε ότι «μέσα από το πρόγραμμα της «Εξουσίας Πολιτών» δίνουμε προτεραιότητα στην απόλυτη εξουσία του καθημερινού πολίτη. Εμείς μιλάμε για συνδιοίκηση και συνδιαχείριση και οποιαδήποτε έργο ή δαπάνη του δήμου θα πρέπει να ελέγχεται από τους πολίτες, καθώς οι πολίτες έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν που πηγαίνουν τα χρήματά τους».

Το πρόγραμμα

Αναφερόμενος σε βασικά σημεία του προγράμματος του συνδυασμού του, τόνισε ότι μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται αυτά που αφορούν στις παρεμβάσεις στον τομέα της σχολικής στέγης, στην απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και τη μείωσή τους κατά 50% για όλους τους Θεσσαλονικείς, στην ενίσχυση των παιδικών σταθμών, με στόχο τη στήριξη της εργαζόμενης μητέρας, αλλά και στη δυνατότητα που θα παρέχεται σε όλους τους Θεσσαλονικείς για δωρεάν χρήση ασύρματου Ίντερνετ σε όλη την πόλη.