Skip to main content

Ανάκληση αυτοκινήτων Renault μοντέλο fluence

Ανακλήθηκαν αυτοκίνητα Renault, μοντέλο fluence, για επαναπρογραμματισμό του λογισμικού του υπολογιστή των πυροτεχνικών διατάξεων του αυτοκινήτου.

Ανακλήθηκαν αυτοκίνητα Renault, μοντέλο fluence, για επαναπρογραμματισμό του λογισμικού του υπολογιστή των πυροτεχνικών διατάξεων του αυτοκινήτου, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

Συγκεκριμένα η PGA Ελλάδα ΕΠΕ, επίσημη αντιπρόσωπος της Renault στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου εκτελούν πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων Renault μοντέλο fluence.

Η ανάκληση αφορά 243 οχήματα, στα οποία η απουσία ηλεκτρικής αντίστασης ενός ηλεκτρονικού στοιχείου, που βρίσκεται στο εσωτερικό του υπολογιστή των πυροτεχνικών διατάξεων, σε μια επιστροφή ρεύματος στις επαφές του, προκαλεί την μερική καταστροφή του συγκεκριμένου ηλεκτρονικού στοιχείου, με αποτέλεσμα τη δυσλειτουργία του υπολογιστή των πυροτεχνικών διατάξεων (αερόσακων και προεντατήρων ζωνών ασφαλείας).

Μέχρι στιγμής έχει αναφερθεί μία περίπτωση ατυχήματος παγκοσμίως που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως, μέσω συστημένης επιστολής, προκειμένου να προσέλθουν στο πλησιέστερο Εξουσιοδοτημένο Συνεργείο του δικτύου Renault, ώστε να γίνει επαναπρογραμματισμός του λογισμικού του υπολογιστή των πυροτεχνικών διατάξεων του αυτοκινήτου (εάν κριθεί απαραίτητο κατόπιν διαγνωστικού ελέγχου), χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την εταιρεία PGA Ελλάδα ΕΠΕ στους αριθμούς 211 1070 700 και 800 11 11011.