Skip to main content

Ανακοινώθηκε λύση για το δρομολόγιο Βόλος - Σποράδες

Οι κάτοικοι των βορείων Σποράδων δεν θα μείνουν ούτε μέρα χωρίς πλοίο, διαβεβαιώνει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Ναυτιλίας

Το πλοίο Μυρτιδιώτισσα, που ήδη εκτελεί το δρομολόγιο Αγ. Κωνσταντίνος- Σποράδες, θα εκτελεί το δρομολογίου Βόλος-Σποράδες, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ναυτιλίας. 

Το πρόβλημα για τους κατοίκους των Βορείων Σποράδων δημιουργήθηκε λόγω της μη έγκαιρης ολοκλήρωσης εργασιών, συντήρησης- μετασκευής των πλοίων Ε/Γ- Ο/Γ Express Σκιάθος και Aqua Jewel, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ναυτιλίας.

 «Με αυτή τη λύση οι κάτοικοι των βορείων Σποράδων δε θα μείνουν ούτε μέρα χωρίς πλοίο και οι όποιες ανησυχίες είχαν προκύψει, διαλύονται» αναφέρει η ανακοίνωση. 

 

Το υπουργείο Ναυτιλίας αναγνωρίζει ότι «υπάρχουν αρκετά προβλήματα στο ακτοπλοϊκό δίκτυο», αλλά διαβεβαιώνει ότι «η ηγεσία του ΥΝΑΝΠ προσπαθεί καθημερινά να αντιμετωπίζει τα ζητήματα με τρόπο αποτελεσματικό» και προσθέτει πως «οριστική απάντηση στην κάλυψη των αναγκών των νησιών θα δοθεί με τον επανασχεδιασμό τόσο του ακτοπλοικού δικτύου, όσο και με το σχεδιασμό των συνδυασμένων μεταφορών που πρόσφατα αποφασίστηκε, σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών».