Skip to main content

Ανακοίνωση του δήμου Καλαμαριάς για την υπόθεση των κοιμητηρίων

Εκφράζουμε τη βεβαιότητα ότι θα απαλλαγούν στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο, αναφέρει για τον πρώην δήμαρχο και πρώην γγ Καλαμαριάς ο δήμος.

Ανακοίνωση σχετικά με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης που καταδίκασε με ποινή κάθειρξης έξι ετών τον πρώην δήμαρχο και τον πρώην γενικό γραμματέα του δήμου Καλαμαριάς για κακουργηματική απιστία σε βάρος ΟΤΑ, εξέδωσε ο δήμος Καλαμαριάς.

Υπενθυμίζεται ότι οι Χριστόδουλος Οικονομίδης και Δημήτριος Λέκκας κατηγορούνται ότι δεν φρόντισαν να εκμεταλλευτούν οικονομικά ακίνητο στα κοιμητήρια, προκαλώντας ζημιά 342.000 ευρώ στον δήμο, από το 2002 έως το 2011. Οι υπόλοιποι οκτώ κατηγορούμενοι μεταξύ αυτών και ο σημερινός δήμαρχος Καλαμαριάς, κρίθηκαν αθώοι. (Περισσότερα εδώ)

«Μια πολύχρονη δοκιμασία που υπέστησαν αιρετοί και στελέχη του Δήμου Καλαμαριάς, νυν και πρώην, έληξε με δικαίωση τους την Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, το οποίο έκρινε αθώους τους οκτώ από τους δέκα κατηγορούμενους της υπόθεσης», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Για τον πρώην Δήμαρχο Χριστόδουλο Οικονομίδη και τον πρώην Γενικό Γραμματέα Δημήτριο Λέκκα, που καταδικάσθηκαν σε πρώτο βαθμό, εκφράζουμε τη βεβαιότητα ότι θα απαλλαγούν στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο, διότι δεν είναι νοητό να υπάρξει τελεσίδικη καταδίκη σε μια υπόθεση στην οποία ο Δήμος δεν έχασε ούτε ένα ευρώ ούτε κανείς άλλος κατηγορείται ότι ωφελήθηκε οικονομικά με οποιοδήποτε ποσό», τονίζεται χαρακτηριστικά.