Skip to main content

Ανακατατάξεις σε ΤΑΙΠΕΔ και Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών

Το αρνητικό κλίμα που συνάντησε καναδικό fund στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών και οι ανακατατάξεις σχετικά με το μέλλον της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ

Σας γράφαμε την περασμένη εβδομάδα για το εξαιρετικά αρνητικό κλίμα που συνάντησε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών (ΔΑΑ) το καναδικό pension fund, που είναι μέτοχος του και «κυνηγά» την επέκταση της σύμβασης που έχει με το ΔΑΑ. Ο πρόεδρος του τελευταίου, φέρεται μάλιστα να τους ζήτησε γραπτή εντολή από το Μαξίμου, για να αναλάβει οποιαδήποτε πρωτοβουλία, ενώ οι Καναδοί υποστηρίζουν ότι γενικότερα δεν έτυχαν και της καλύτερης δυνατής υποδοχής. Στην πραγματικότητα, είναι άγνωστο τι ακριβώς διεμήφθη, ωστόσο, αυτό το οποίο μαθαίνουμε τώρα από τρίτες πηγές, είναι ότι στο ΔΑΑ γίνεται κίνηση και άλλων ανατροπών που αφορούν σε θέσεις – κλειδιά της διοίκησης του και μάλιστα σε πολύ υψηλά πόστα.

Αυτό τουλάχιστον ακούγεται ευρέως στην αγορά και αναμένεται με ενδιαφέρον η επιβεβαίωση (ή η διάψευση) του.

Γενικότερα, πάντως, φαίνεται ότι διανύουμε μια περίοδο ανακατατάξεων. Για παράδειγμα, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί με βεβαιότητα τι θα γίνει με την διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι και αυτή έχει ημερομηνία λήξης και μάλιστα, ακόμα πιο συγκεκριμένα ότι λειτουργεί με ορίζοντα έως το τέλος του έτους, το αργότερο. Είναι άγνωστο και αυτό αν ισχύει. Ωστόσο, προφανώς, αυτό το γνωρίζουν υπουργοί της κυβέρνησης. Κι έτσι, εξηγούνται πολλά, από το μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων, που στην παρούσα φάση φαίνονται περίεργα για τους τρίτους. Ιδιαίτερα, σε ό,τι αφορά στις αποκρατικοποιήσεις του ΟΛΠ και των 14 περιφερειακών αεροδρομίων. Αυτό όμως σημαίνει επίσης ότι και επισήμως αναζητείται διοίκηση για το υπό σύσταση υπέρ-ταμείο αποκρατικοποιήσεων.