Skip to main content

Ανακατασκευάζονται υπαίθρια γήπεδα μπάσκετ και τένις στη Δελφών

Η συνολική δαπάνη μετά την έκπτωση στον δημόσιο μειοδοτικό διαγωνισμό ανέρχεται στα 198.796,13 ευρώ - Σε δέκα μήνες η ολοκλήρωση των εργασιών

Υπεγράφη την περασμένη Παρασκευή η σύμβαση του έργου «Ανακατασκευή γηπέδων και διαμόρφωση υπαίθριου χώρου στα δημοτικά οικόπεδα Δελφών – Μαρτίου (ΓΑΛΑΞΙΑΣ) – Τ.Π.», ανάμεσα στον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος, Θανάση Παππά, και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας.

Η συνολική δαπάνη μετά την έκπτωση στον δημόσιο μειοδοτικό διαγωνισμό ανέρχεται στα 198.796,13 ευρώ. Η χρηματοδότηση θα προέλθει από τον τακτικό προϋπολογισμό του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ οι εργασίες προβλέπεται να ολοκληρωθούν σε χρονικό διάστημα δέκα μηνών.

Η μελέτη αφορά τα ιδιόκτητα δημοτικά οικόπεδα επί της οδού Δελφών 133-135, όπου βρίσκονται δυο γήπεδα καλαθοσφαίρισης και τρία περιφραγμένα γήπεδα τένις, μαζί με βοηθητικές εγκαταστάσεις.

Το έργο περιλαμβάνει τη διάνοιξη και διαμόρφωση του πεζοδρόμου Φαρμακίδου, όπως προβλέπεται από την ισχύουσα ρυμοτομία μεταξύ των δύο δημοτικών οικοπέδων, καθώς και την ανάπλαση του αθλητικού χώρου, στον οποίο θα κατασκευαστούν δυο νέα γήπεδα αντισφαίρισης και ποδοσφαίρου 5Χ5, αντίστοιχα, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που θέτει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Στο πλαίσιο της ίδιας εργολαβίας, σύμφωνα με τον δήμο Θεσσαλονίκης, τμήμα του δημοτικού ακινήτου θα διαμορφωθεί σε χώρο ελεύθερης στάθμευσης, με στόχο τη διατήρηση της υψηλής βλάστησης και θα διευρυνθεί το ιδιαίτερα στενό πεζοδρόμιο επί της 25ης Μαρτίου, για την απρόσκοπτη διέλευση των πεζών.