Skip to main content

Ανακάμπτει η γερμανική οικονομία;

Δεν τοποθετείται το υπουργείο οικονομικών της Γερμανίας για τη διάρκεια της ανάκαμψης στη χώρα, παρά τα θετικά μακρο-οικονομικά στοιχεία που καταγράφονται.
Επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί για το εάν έχει επέλθει η ανάκαμψη της γερμανικής οικονομίας το υπουργείο Οικονομικών της χώρας. Το υπουργείο αμφιβάλει για τη σταθερότητα των θεμελίων της ανάκαμψης παρά την ανάπτυξη που προβλέπεται για το τρίτο τρίμηνο.

Συγκεκριμένα όπως προβλέπεται στη μηνιαία έκθεσή του θα σημειωθεί περαιτέρω αύξηση του ΑΕΠ και στο τρίτο τρίμηνο του έτους, μετά την αύξηση και κατά το δεύτερο τρίμηνο, αλλά σημειώνει πως είναι ασαφές το κατά πόσο οι θετικές οικονομικές ενδείξεις υποδηλώνουν μια ουσιαστική και βιώσιμη στροφή προς το καλύτερο.

Στη χώρα, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, τον Ιούλιο οι εξαγωγές αυξήθηκαν για τρίτο συνεχόμενο μήνα, καθώς άνοδος σημειώθηκε και στις βιομηχανικές παραγγελίες.

 Οι δείκτες ενισχύουν τις εκτιμήσεις ότι η ανάπτυξη θα συνεχιστεί, ενώ η χώρα είναι εκτός ύφεσης ήδη από το δεύτερο τετράμηνο του 2009.

Φ.Λ.