Skip to main content

Ανάκαμψη από το 2011 βλέπει η διοίκηση της Eurobank

Η πορεία της οικονομίας βρέθηκε στο… μενού κλειστού γεύματος της Eurobank με συνδαιτυμόνες περίπου 30 εκλεκτούς πελάτες της από τη Θεσσαλονίκη. Η διοίκηση του τραπεζικού group εκτίμησε ότι το 2010 θα
Η πορεία της ελληνικής οικονομίας και οι προοπτικές της στα επόμενα 1-2 έτη, σε συνδυασμό με τις πιθανές επενδυτικές επιλογές που μπορούν να διασφαλίσουν ικανοποιητικές αποδόσεις μέσα στο δύσκολο περιβάλλον της διεθνούς και εγχώριας οικονομικής συγκυρίας, αποτέλεσαν το βασικό …μενού στο κλειστό γεύμα εργασίας που οργάνωσε προχθές το μεσημέρι σε ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη η EFG Eurobank.

Με συνδαιτυμόνες περίπου 30 εκλεκτούς πελάτες της από την πόλη μας, η διοίκηση του τραπεζικού group, σύμφωνα με πληροφορίες, εκτίμησε ότι το 2010 θα είναι η δυσκολότερη χρονιά για την Ελλάδα και πως από το επόμενο έτος, σιγά – σιγά θα αρχίσουν να διαφαίνονται οι πρώτες από τις ενδείξεις της οικονομικής ανάπτυξης στην εθνική οικονομία.

Κατά τις ίδιες πηγές ορισμένα από τα τραπεζικά στελέχη που μετείχαν στο γεύμα εκπροσωπώντας το τμήμα treasure της EFG Eurobank έκαναν ιδιαίτερη αναφορά και στην πορεία του Ευρώ, εκφράζοντας την άποψη ότι το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα θα δυναμώσει και πάλι, με το όριο της διακύμανσης να προβλέπεται στο 1,30 και 1,50 έναντι του δολαρίου. Για το χρυσό, που το προηγούμενο διάστημα θεωρήθηκε καταφύγιο για τους επενδυτές, η εκτίμηση που διατυπώθηκε είναι ότι επί της ουσίας δεν είναι η πλέον αξιόπιστη επένδυση, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι μόνο κατά τον τελευταίο μήνα, λόγω διαφοροποίησης στην τιμή του δολαρίου, η τιμή του χρυσού υποχώρησε 200 δολάρια. Όσον αφορά στις μετοχές, στα ομόλογα ή και στα εμπορεύματα, τονίστηκε ο μικρός βαθμός αξιοπιστίας τους ως προς τη δυνατότητα επίτευξης σημαντικών αποδόσεων για τους επενδυτές και υπό την έννοια αυτή επιβεβαιώθηκε η ανάγκη συνεργασίας με εξωτερικούς συμβούλους που θα στηρίξουν μια επενδυτική επιλογή.

Οικοδεσπότες της μεσημεριανής -μετά τυρού και αχλαδιού- συνάντησης ήταν οι κ. κ. Νανόπουλος και Καραμούζης, τους οποίους πλαισίωσαν οι κ. κ. Μαρίνος και Βλαχόπουλος, η κα Καραγιάννη και άλλα τέσσερα (4) στελέχη από τα κεντρικά στην Αθήνα. Μεταξύ των καλεσμένων δε, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι βρέθηκαν οι κ. κ. Ν. Πέντζος, Γ. Μυλωνάς, Γκιγκιλίνης, Μαλαμίδης, στελέχη από Μεβγάλ, Kleemann, Ελληνική Υφαντουργία, Όλυμπος, Κρόνος κ.α.