Skip to main content

Αναγκαστική προσγείωση μικρού αεροσκάφους στη Σαντορίνη

Αναγκαστική προσγείωση στον αερολιμένα Σαντορίνης πραγματοποίησε ο χειριστής δικινητήριου αεροσκάφους, γύρω στις 10 το πρωί, με αίσιο τέλος για τους έξι επιβαίνοντες.
Αναγκαστική προσγείωση στον αερολιμένα Σαντορίνης πραγματοποίησε ο χειριστής δικινητήριου αεροσκάφους, τύπου Πάιπερ της αερολέσχης Ρόδου, γύρω στις 10 το πρωί, με αίσιο τέλος για τους έξι επιβαίνοντες.

Το αεροσκάφος, στο οποίο επέβαιναν πέντε μέλη της ασφάλειας του Ισραήλ και ο Έλληνας κυβερνήτης, είχε απογειωθεί από το Ηράκλειο της Κρήτης με προορισμό την Σαντορίνη, προκειμένου να συνοδεύσει την τακτική πτήση από το Ισραήλ που θα προσγειωνόταν σήμερα στη Σαντορίνη. Κατά τη διάρκεια της προσγείωσης, παρουσιάστηκε πρόβλημα στους δύο τροχούς του αεροσκάφους, το οποίο πραγματοποίησε δελφινισμούς, με αποτέλεσμα να βγει μεταξύ διαδρόμου και τροχοδόμου και εκεί να σταματήσει.

Ο κυβερνήτης ενημέρωσε αμέσως τον πύργο ελέγχου και αφού έγιναν όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες, πραγματοποιήθηκε η αναγκαστική προσγείωση και όλοι οι επιβαίνοντες απομακρύνθηκαν σώοι. Οι επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους, ωστόσο ένας μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο Σαντορίνης, για προληπτικούς λόγους, αφού είχε υποστεί επιφανειακές εκδορές. Μέχρι να απομακρυνθεί το αεροσκάφος από τον διάδρομο, ο αερολιμένας έμεινε κλειστός για περίπου 30 λεπτά, με αποτέλεσμα να σημειωθούν μικροκαθυστερήσεις.

Όπως επιβεβαιώνει ο αερολιμενάρχης του αεροδρομίου της Σαντορίνης, Ηλίας Τσανισκίδης «έγιναν όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες και το περιστατικό έληξε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο χωρίς δυσάρεστες συνέπειες», ενώ επισήμανε ότι η ομαλή κυκλοφορία στο αεροδρόμιο έχει πλέον αποκατασταθεί. Τις έρευνες για το περιστατικό έχει αναλάβει η υπηρεσία ατυχημάτων της Πολιτικής Αεροπορίας.