Skip to main content

Αναδρομική υπαγωγή επιχειρήσεων της ΑΜΘ στον κανονισμό De Minimis

«Η καταβολή της επιδότησης μισθολογικού κόστους σταμάτησε το 2010 κυρίως λόγω έλλειψης πιστώσεων», σημείωσε ο υπουργός Οικονομίας

Την αναδρομική υπαγωγή επιχειρήσεων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που είχαν υπαχθεί στην διαδικασία επιδότησης μισθολογικού κόστους, στον Κανονισμό De Minimis, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Νίκου Παναγιωτόπουλου, ο κ. Σταθάκης σημείωσε πως «η καταβολή της επιδότησης μισθολογικού κόστους σταμάτησε το 2010 κυρίως λόγω έλλειψης πιστώσεων και σωρεύτηκαν οφειλές 200 εκατ. ευρώ σε δικαιούχους».

Με τη λύση της υπαγωγής στον Κανονισμό De Minimis θα επιτρέπεται η επιχορήγηση κυρίως μικρομεσαίων επιχειρήσεων έως 200.000 ευρώ.

Ο κ. Σταθάκης ανακοίνωσε ακόμη ότι εξετάζονται «μέτρα αυστηρά για παραμεθόριες περιοχές» για να διεκδικηθούν άλλες μορφές επιδοτήσεων με χρονικό ορίζοντα, στοχευμένες σε κλάδους και για γεωγραφικά συγκεκριμένη περιοχή.

Σημειώνεται ότι η επιδότηση μισθολογικού κόστους στις επιχειρήσεις αντίκειται στους ευρωπαϊκούς κανονισμούς ως κρατική ενίσχυση και η κυβέρνηση ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να επαναφέρει το μέτρο.