Skip to main content

Ανάδειξη του μνημείου της Αμφίπολης ζητά από Κονιόρδου η ΠΕΔΚΜ

Ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ τονίζει ότι «το οικουμενικό μνημείο στον τύμβο Καστά της Αμφίπολης περιμένει καρτερικά την προσοχή της Πολιτείας»

Συγχαρητήρια επιστολή στην νέα υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου απέστειλε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας Λάζαρος Κυρίζογλου, υπενθυμίζοντας παράλληλα και την υποχρέωση της πολιτείας για τη συνέχιση της ανασκαφής και ανάδειξη του οικουμενικού μνημείου της Αμφίπολης.  

«Η ευδόκιμη διακονία σας και η καρποφόρα διαδρομή σας στο στερέωμα της Τέχνης εγγυώνται μια εξίσου γόνιμη θητεία στο Υπουργείο Πολιτισμού.  Μια θητεία που αξίζει να εντυπωθεί στην συλλογική μνήμη και να καταγραφεί στην ιστορία του τόπου μας ως η θητεία της ανάδειξης του μοναδικού μνημείου της Αμφίπολης», σημειώνεται στην επιστολή.  

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, «το οικουμενικό μνημείο στον τύμβο Καστά της Αμφίπολης περιμένει καρτερικά την προσοχή της Πολιτείας και την μέριμνα του καθ’ ύλην αρμοδίου Υπουργείου. Περιμένει να αποκαλύψει επιστημονικούς αλλά και αναπτυξιακούς θησαυρούς. Μαζί του περιμένουμε κι εμείς, και προσβλέπουμε στην άμεση θετική ανταπόκρισή σας».