Skip to main content

Αναδιαρθρώνεται η Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης - Τι αλλάζει

Από το σχολικό έτος 2016-2017 η Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης αναδιαρθρώνεται σταδιακά και εξελίσσεται σε ένα ολοκληρωμένο σχολείο συνάντησης.

Αναλυτική ενημέρωση σχετικά με την αναδιάρθρωση της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης (ΓΣΘ) και την εξέλιξή της σε ολοκληρωμένο σχολείο συνάντησης με στόχο το γερμανικό διεθνές απολυτήριο DIA (Deutsches Internationales Abitur) θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου, στις 19.00.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, από το σχολικό έτος 2016-2017 η ΓΣΘ αναδιαρθρώνεται σταδιακά και, από ένα σχολείο με δύο τμήματα, ένα ελληνικό και ένα γερμανικό, εξελίσσεται σε ένα ολοκληρωμένο σχολείο συνάντησης, στο οποίο όλοι οι μαθητές παρακολουθούν κοινό πρόγραμμα σπουδών και αποκτούν ένα κοινό απολυτήριο DIA. Πρόκειται για ένα δίγλωσσο, πρωτοποριακό πρόγραμμα σπουδών, το οποίο λαμβάνει υπόψη του τις σύγχρονες εκπαιδευτικές τάσεις και τα ευρωπαϊκά δεδομένα, παράλληλα με τις ανάγκες των μαθητών και το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.

Το Γερμανικό Διεθνές Απολυτήριο (DΙΑ) είναι ένα απολυτήριο διεθνούς κύρους, που επιτρέπει την πρόσβαση στα πανεπιστήμια της Γερμανίας και πολλών άλλων χωρών παγκοσμίως, καθώς επίσης και στα πανεπιστήμια της Ελλάδας κατόπιν συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Το πρόγραμμα συνιστά καινοτομία και παρουσιάζει ενδιαφέρον για μεγάλο μέρος του κοινού της Θεσσαλονίκης.

Η Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης είναι ένα σύγχρονο ιδιωτικό σχολείο, με μακρά παράδοση και άριστη ποιότητα εκπαίδευσης, ανοιχτό στην πολυμορφία των ευρωπαϊκών πολιτισμών.

Ως σχολείο συνάντησης ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των σύγχρονων γονιών διαμορφώνοντας υπεύθυνα και χαρούμενα παιδιά με ολοκληρωμένη προσωπικότητα.

Κατέχει τη διάκριση "Exzellente deutsche Auslandsschule" (εξαιρετικό γερμανικό σχολείο εξωτερικού) κατόπιν αξιολόγησης του υπουργείου παιδείας της Γερμανίας.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο www.dst.gr.