Skip to main content

Αναχώρησε για το Καρπενήσι η Εθνική - Οι δηλώσεις των διεθνών (video)

Ο Μπουρούσης θα ενσωματωθεί αργότερα στην αποστολή λόγω προσωπικής υποχρέωσης ενώ ο Καλάθης θα ενταχθεί τις επόμενες ημέρες λόγω σχετικής άδειας

Για το Καρπενήσι αναχώρησε η Εθνική Ανδρών όπου μέχρι την Τρίτη θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο προετοιμασίας για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (31/8-17/9).

Ο Γιάννης Μπουρούσης λόγω μιας ανειλημμένης υποχρέωσης στην κινεζική πρεσβεία θα ενσωματωθεί τις επόμενες ώρες στην υπόλοιπη αποστολή, ενώ ο Νικ Καλάθης κατόπιν σχετικής άδειας θα ενταχθεί στην ομάδα τις επόμενες ημέρες.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε οι παίκτες της «επίσημης αγαπημένης»:

Γιώργος Πρίντεζης: «Για όλους είναι χαρά να βρισκόμαστε στην Εθνική. Πέρυσι δεν κατάφερα να είμαι εδώ γιατί είχα ένα πρόβλημα με το πέλμα μου. Θα συνεργαστώ με όλα αυτά τα παιδιά και θα δώσουμε το 100% για μια διάκριση. Σίγουρα δεν είναι και το πιο εύκολο όταν απουσιάζεις μια χρονιά, όταν είναι έτσι οι σεζόν, αλλά πάντα η Εθνική είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι για μένα και είναι πάντα πολύ μεγάλη μου τιμή να παίζω. Δεν μπορώ να πω αν η ομάδα είναι φαβορί για μετάλλιο, γιατί δεν έχουμε κάνει ούτε μια προπόνηση ακόμα μαζί. Έχω καλό προαίσθημα, έχουμε καλή χημεία, θα ταιριάξουμε μεταξύ μας και-γιατί όχι-να μην πετύχουμε μια διάκριση. Λείπει πολύ από όλους μας και από τον κόσμο, το θέλουμε πάρα πολύ και μακάρι να γίνει. Είναι ομαδικό το άθλημα, αλλά ο τύπος (σ.σ. Γιάννης Αντετοκούνμπο) είναι ένας All Star παίκτης. Δεν συμβαίνει πολλές φορές στην Ελλάδα να έχει έναν All Star στο ΝΒΑ. Είναι πάρα πολύ μεγάλη υπόθεση να έχεις έναν τέτοιο παίκτη στην ομάδα σου, να καθοδηγεί και να ανεβάζει το επίπεδο».

Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Σίγουρα υπάρχει ταλέντο. Μέρα με τη μέρα πρέπει να γίνουμε ομάδα με τα παιδιά και μακάρι να έρθουν οι επιτυχίες μέσα απ' αυτό. Ήθελα να παίξω και είμαι πάρα πολύ ευτυχισμένος. Μέρα με τη μέρα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο στόχο μας. Ξέρω πόσο ενθουσιασμένοι είναι και οι παίκτες που αγωνίζονται για πρώτη φορά στην Εθνική Ανδρών, αλλά πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο στόχο μας και να πηγαίνουμε μέρα με τη μέρα, να γινόμαστε μια γροθιά και να διεκδικήσουμε το καλύτερο. Δεν υπάρχει σταρ σε αυτή την ομάδα. θα παίξουμε μαζί και όλοι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Μπράβο στα παιδιά της Εθνικής Νέων που πήραν το χρυσό μετάλλιο. Μπράβο τους γιατί έχει φέρει πολλές επιτυχίες η γενιά του '97. Σίγουρα είναι παράδειγμα. Πάμε να παίξουμε για να πετύχουμε και να φέρουμε μια επιτυχία. Θέλω να φέρω μια επιτυχία σε αυτή την ομάδα. Σαν άνθρωπος δεν σκέφτομαι το τέλος, σκέφτομαι τη διαδρομή. Θέλω να ξεκινήσω από τώρα για να γίνει το κλίμα καλύτερο, πώς θα μπούμε καλά στην προετοιμασία και να διεκδικήσουμε το καλύτερο. Τον Δεκέμβριο θα γίνω 23, μεγάλωσα! Μπορώ να έρθω και να πω ότι πάμε για μετάλλιο, αλλά δεν πρέπει να βάλουμε πίεση. Ακούγεται ωραίο για τους τίτλους και τα ΜΜΕ το να πούμε ότι θα πάμε να πάρουμε ένα μετάλλιο, αλλά θα πρέπει να παίξουμε δυνατά και να μην υπάρχει πίεση στα παιδιά. Σε μένα δεν υπάρχει πίεση. Δεν είμαι ο σταρ της ομάδας εγώ. Αυτό που θέλω είναι να γίνομαι κάθε μέρα καλύτερος συμπαίκτης».

Γιώργος Παπαγιάννης: «Ο καθένας θα χρειαστεί να βάλει το λιθαράκι του για την ομάδα, ειδικά φέτος. Εμείς θα πάμε για το καλύτερο. Στοχεύουμε σε ένα μετάλλιο. Θέλουμε να ξεκινήσουμε καλά την προετοιμασία και όπου φτάσουμε. Προσωπικά με βάση το νεαρό της ηλικίας μου θα χρειαστεί να βάλω την πιο πολλή ενέργεια από όλους, να βοηθήσω πάρα πολύ στην άμυνα, που είναι βασικό στοιχείο αυτής της ομάδας και μετά να εξελιχθούμε στην επίθεση».

Κωνσταντίνος Μήτογλου: «Δεν έχει σημασία αν περίμενα ή όχι την κλήση. Ο κόουτς με κάλεσε, έπρεπε να είμαι έτοιμος, προετοιμάστηκα και είμαστε εδώ. Θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να βοηθήσω. Να προσαρμοστώ, να παλέψω όσο μπορώ, να διασκεδάσω ζώντας μια πολύ ωραία εμπειρία και ό,τι είναι να γίνει θα το αποφασίσει ο κόουτς και το σταφ».

Γιαννούλης Λαρεντζάκης: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Σίγουρα όταν με πήρε ο κόουτς τηλέφωνο αγχώθηκα στην αρχή. Τον είχα προπονητή και στην Εθνική Νέων για δύο χρόνια, ξέρω πώς δουλεύει και η παρουσία του θα με βοηθήσει. Θα δώσω το 100% για να βοηθήσω όσο μπορώ. Βήμα-βήμα, θα κάνουμε τις προπονήσεις μας και θα δούμε. Θα πάρω πολλές εμπειρίες από αυτή τη διαδικασία. Ό,τι είναι να γίνει θα γίνει».