Skip to main content

Αναβιώνει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πύργου υπόθεση ασέλγειας βρέφους από τον ίδιο του τον πατέρα

Ο πατέρας του βρέφους, ο οποίος ήταν παιδίατρος, φέρεται να απεικονίζεται σε οπτικό υλικό να ασελγεί στο παιδί του

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηλείας, στον Πύργο, αναβιώνει η υπόθεση της ασέλγειας βρέφους με βασικό κατηγορούμενο τον ίδιο του τον πατέρα, που είχε σοκάρει την Πάτρα πριν από πέντε χρόνια.

Η εκδίκαση της υπόθεσης του επικουρικού γιατρού, με την ειδικότητα του παιδίατρου, που κατηγορείται πως ασέλγησε σε βάρος του παιδιού του, όταν αυτό ήταν βρέφος, ξεκίνησε την περασμένη Τρίτη, ενώ ο κατηγορούμενος πατέρας παραπέμφθηκε να δικαστεί για κακουργήματα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Πατρών ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Συγκεκριμένα, οι κακουργηματικές πράξεις που έχουν αποδοθεί στον κατηγορούμενο αφορούν γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που δεν συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκου σε γενετήσιες πράξεις, που δεν συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη, κατ’ εξακολούθηση και για γενετήσια πράξη μεταξύ συγγενών εξ αίματος, κατ’ εξακολούθηση.

Η συγκεκριμένη υπόθεση είδε για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας το 2018, όταν η καταγγέλλουσα μητέρα και πρώην σύζυγος του κατηγορούμενου υποστήριξε πως ο παιδίατρος απεικονίζεται σε οπτικό υλικό να ασελγεί στο παιδί τους, εκτός του νοσοκομείου και όχι στο πλαίσιο κάποιας εξέτασης.

Μάλιστα, το φερόμενο ως θύμα, το ίδιο του το παιδί, ήταν βρέφος κατά τον χρόνο τέλεσης του δικαζόμενου αδικήματος, ενώ η ποινική δίωξη σε βάρος του πατέρα για τις αξιόποινες πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα ασκήθηκε το 2019.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τότε υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, είχε ζητήσει από τον αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου, όπου ο κατηγορούμενος υπηρετούσε ως γιατρός, να συγκλιθεί Δ.Σ. και να ληφθεί απόφαση με βάση το δημόσιο συμφέρον, σχετικά με την απομάκρυνσή του.

Τελικά, η απόφαση που ελήφθη τον Οκτώβριο του 2021, ήταν να διακοπεί η σύμβαση του γιατρού με το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, κατά την πρώτη ημέρα της διαδικασίας κατέθεσαν ως μάρτυρες η καταγγέλλουσα μητέρα του βρέφους, καθώς και η μητέρα της, ενώ η επόμενη δικάσιμος έχει προσδιοριστεί για τις 23 Οκτωβρίου 2023.

Πηγή: Patrisnews.com