Skip to main content

Αναβαθμίστηκε σε «θύελλα» η τροπική καταιγίδα Μπόνι

Η τροπική καταιγίδα «Μπόνι» που απειλεί την περιοχή του Κόλπου του Μεξικού και την περιοχή της πλωτής εξέδρας του ομίλου BP «εξελίσσεται ήδη σε θύελλα» με ανέμους κοντά στα 70 χλμ.
Η τροπική καταιγίδα «Μπόνι», που απειλεί την περιοχή του Κόλπου του Μεξικού και την περιοχή της πλωτής εξέδρας του ομίλου «BP», απ΄ όπου μετά τον Απρίλιο προκαλείται πρωτοφανής ρύπανση στην αμερικανική ιστορία, «εξελίσσεται ήδη σε θύελλα» (...) «με ωριαίους ανέμους κοντά στα 70 χλμ», ανακοινώνεται επίσημα και μεταδίδεται από τα αμερικανικά ΜΜΕ. Το φυσικό αυτό φαινόμενο «θα εξελιχθεί μέσα σε χρονικό διάστημα 36 ωρών», προστίθεται.

Επίσημα προβλέπεται η θύελλα να κατευθυνθεί νοτίως της Φλόριντα και να περάσει από το κέντρο του Κόλπου του Μεξικού, όπου κοντά η ανωτέρω πληγείσα εξέδρα της «BP», τελικά δε θα καταλήξει στις ακτές είτε του Τέξας είτε της Λουΐζιάνας.

Παρεμποδίζει τις προσπάθειες ελέγχου της πετρελαιοκηλίδας η «Μπόνι»

Ετοιμάζονται να φύγουν από τη θαλάσσια περιοχή που θα πλήξει η «Μπόνι» τα περισσότερα από τα πλοία που βρίσκονται στο σημείο όπου βυθίστηκε η πλωτή εξέδρα άντλησης πετρελαίου της ΒΡ, στον Κόλπο του Μεξικού, γεγονός που θα προκαλέσει καθυστερήσεις στις προσπάθειες να σφραγιστεί η πετρελαιοπηγή.

«Αν και αυτό θα καθυστερήσει την προσπάθεια να σφραγίσουμε την πετρελαιοπηγή για αρκετές ημέρες, η ασφάλεια των ατόμων που βρίσκονται στην πετρελαιοπηγή είναι η μεγαλύτερη ανησυχία για εμάς», δήλωσε ο ναύαρχος Θαντ Άλεν, που έχει την ευθύνη των προσπαθειών ελέγχου της πετρελαιοκηλίδας στον Κόλπο του Μεξικού.

Αξιωματούχοι εκτιμούν ότι η απόσυρση των σκαφών και του προσωπικού, για λόγους ασφαλείας, θα καθυστερήσει κατά 10 έως 14 ημέρες τις επιχειρήσεις στο σημείο όπου βρίσκεται η πετρελαιοκηλίδα της ΒΡ. Πάντως το καπάκι που έχει τοποθετηθεί στην πετρελαιοπηγή θα παραμείνει στη θέση του, παρόλο που θα σταματήσει προσωρινά ο υποθαλάσσιος έλεγχος της εγκατάστασης.