Skip to main content

Αναβάλλεται για τις 5 Δεκεμβρίου η δίκη του Φρέντη Μπελέρη – Αναζητείται ο δεύτερος μάρτυρας κατηγορίας

Ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας κατήγγειλε πως στόχος της κυβέρνησης Ράμα είναι μην αναλάβει τα καθήκοντά του

Αναβάλλεται για τις 5 Δεκεμβρίου η δίκη του φυλακισμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντη Μπελέρη, καθώς αναζητείται ο δεύτερος μάρτυρας κατηγορίας του.

Πριν από λίγες ημέρες ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας κατήγγειλε πως στόχος της κυβέρνησης Ράμα είναι μην αναλάβει τα καθήκοντά του και είχε αποκαλύψει ότι βασικός μάρτυρας κατηγορίας φέρεται να χρηματίστηκε για να τον εμπλέξει στην υπόθεση δωροδοκίας.

Όπως είχε μάλιστα δηλώσει στην ΕΡΤ ο αδερφός του Φρέντι Μπελέρη, «μεγάλη έκπληξη μας έκανε η δήλωση του διευθυντή του παραρτήματος Αστυνομίας Χειμάρρας, ο οποίος ομολόγησε ότι όντως ο μάρτυρας κατηγορίας έχει εισπράξει κάποια λεφτά από τα μαύρα κονδύλια της αλβανικής αστυνομίας».

Τους τελευταίους πέντε μήνες ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης εργάζεται συστηματικά προς τον σκοπό επίλυσης του ζητήματος Μπελέρη τόσο βρισκόμενος σε απευθείας επαφή με την την αλβανική κυβέρνηση στο υψηλότερο επίπεδο όσο και διεθνοποιώντας το ζήτημα.

«Με κάθε σεβασμό προς την εσωτερική έννομη τάξη της Αλβανίας, η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε το αυτονόητο: Να λάβει χώρα η ορκωμοσία του εκλεγμένου δημάρχου Φρέντι Μπελέρη, ούτως ώστε η πολιτική βούληση που εκφράστηκε στις εκλογές του Μαΐου να αποτυπωθεί και στην πολιτική πράξη», δήλωσε ο κ. Γεραπετρίτης κατά τη χθεσινή ομιλία του στο Thessaloniki Summit.