Skip to main content

Αμπάς: Είμαστε κοντά σε ειρηνευτική συμφωνία με το Ισραήλ

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος ευχαρίστησε τον Τραμπ που τον υποδέχθηκε σε ένα τετ α τετ στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Την αισιοδοξία του σχετικά με το ενδεχόμενο να επιτευχθεί μια ειρηνευτική συμφωνία με το Ισραήλ φέτος εξέφρασε σήμερα ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούτ Αμπάς.

Παράλληλα, επισήμανε ότι η δέσμευση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο θέμα αυτό θα βοηθούσε στο να συναφθεί «η συμφωνία του αιώνα» στην περιοχή.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ο Μαχμούτ Αμπάς ευχαρίστησε τον Τραμπ που τον υποδέχθηκε σε ένα τετ α τετ στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

«Εάν αυτό αποτελεί απόδειξη για κάτι, επιβεβαιώνει τη σοβαρότητά σας, κύριε Πρόεδρε, προκειμένου να επιτευχθεί η συμφωνία του αιώνα στη Μέση Ανατολή κατά τη διάρκεια αυτής της χρονιάς ή εντός των προσεχών μηνών, Θεού Θέλοντος» υπογράμμισε ο Αμπάς.

Ο Αμερικανός ηγέτης επισήμανε από την πλευρά του ότι η ομάδα των συμβούλων του εργάζεται πολύ σκληρά για το θέμα αυτό, όπως και το Ισραήλ, η Σαουδική Αραβία και άλλα κράτη.

«Πιστεύω ότι έχουμε μια πολύ, πολύ καλή πιθανότητα και σίγουρα θα αφοσιωθώ (σε αυτό) με την καρδιά και την ψυχή μου προκειμένου να επιτευχθεί η συμφωνία» σημείωσε ο μεγιστάνας.

«Βρισκόμαστε σε ένα πολύ σημαντικό σταυροδρόμι, δεν έχουμε πολύ χρόνο και θα δούμε τί μπορούμε να κάνουμε. Δεν θα δώσουμε υποσχέσεις, προφανώς» συμπλήρωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο Μαχμούτ Αμπάς σημείωσε ότι οι Παλαιστίνιοι έχουν συναντηθεί με την ομάδα Τραμπ περισσότερες από 20 φορές αφότου ο Αμερικανός ηγέτης ανέλαβε επίσημα καθήκοντα τον Ιανουάριο.

Ο Μαχμούντ Αμπάς κάλεσε για το τέλος του «απαρτχάιντ» κατά των Παλαιστινίων

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς κάλεσε σήμερα τα Ηνωμένα Έθνη να τερματίσουν το «απαρτχάιντ» που έχει επιβάλει το Ισραήλ, ζητώντας να συνεχιστούν οι προσπάθειες να «δοθεί ένα τέλος στην ισραηλινή κατοχή του Παλαιστινιακού κράτους εντός ενός προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος».

Στην ομιλία του ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Αμπάς προειδοποίησε ότι αν δεν επιτευχθεί η λύση των δύο κρατών, οι Παλαιστίνιοι δεν θα έχουν άλλη επιλογή από το να «συνεχίσουν τη μάχη και να απαιτούν πλήρη δικαιώματα για όλους τους κατοίκους της ιστορικής Παλαιστίνης».

«Έχουμε και έχετε την ευθύνη να τερματίσουμε το απαρτχάιντ στην Παλαιστίνη», τόνισε στην ομιλία του ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής.