Skip to main content

ΑΜΚ 4,6 εκατ. στη Σουρωτή - Με Σαββίδη οι Θεσμικοί, αποχή η Coca Cola

Υπέρ της πραγματοποίησης της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου της Σουρωτή ΑΕ οι Θεσμικοί - Ερωτηματικό η στάση της Coca Cola,

Την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Σουρωτή ΑΕ κατά 4,6 εκατ. ευρώ αποφάσισε κατά πλειοψηφία η Γενική Συνέλευση της Εταιρείας που συνεδρίασε το απόγευμα της Παρασκευής με απαρτία 93,9%.

Υπέρ της πραγματοποίησης της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου της Σουρωτή ΑΕ, μετά από την πρόταση του νέου μεγαλομετόχου Ιβάν Σαββίδη (ποσοστό 43,76% μέσω της εταιρείας Belterra), ψήφισαν όλοι οι Θεσμικοί (δήμος Θέρμης, Περιφέρεια κτλ) και οι μικρομέτοχοι, ενώ η Coca Cola HBC αποφάσισε να απέχει από τη σχετική ψηφοφορία, στοιχεία που αμφότερα επιβεβαιώνουν το χθεσινό ρεπορτάζ της Voria.gr (δείτε εδώ).

Έτσι, παρά την αποχή της Coca Cola που διατηρεί ποσοστό 18,13%, η διαδικασία για την ΑΜΚ θα προχωρήσει κανονικά αφού εγκρίθηκε από το 75% του σώματος.

Η Coca Cola δεν γνωστοποίησε σήμερα τις προθέσεις σε σχέση με το αν θα συμμετάσχει ή όχι στην ΑΜΚ και έχει περιθώριο τεσσάρων μηνών για λάβει τις τελικές αποφάσεις της. Ο Αρτούρ Νταβιντιάν, πάντως, που εκπροσωπεί τον όμιλο Σαββίδη, ξεκαθάρισε ότι ο ομογενής επιχιερηματίας έχει αποφασίσει να απορροφήσει κάθε αδιάθετη μετοχή.

Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου κατά 4,6 εκατ. ευρώ, σε 7.419.355 τεμάχια, με τιμή διάθεσης 0,62 ευρώ ανά μετοχή που θα εκδοθούν υπέρ το άρτιο.

Ο δήμος Θέρμης θα συμμετάσχει στην ΑΜΚ για το 5% που θέλει να διατηρήσει στην εταιρεία, καθώς έχει αποφασίσει την πώληση μέσω διαγωνισμού του 10,9% από το 15,9% που κατέχει συνολικά στην Εταιρεία.

Επίσης, ο Aγροτικός Συνεταιρισμός Σουρωτής έχει αποφασίσει να πωλήσει μέσω πλειστηριασμού όλο το πακέτο που έχει στην ιδιοκτησία του, ποσοστό περίπου 4,5%. Επιπλέον ποσοστό 4,65% κατέχει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, οι εναπομείναντες μικρομέτοχοι έχουν ένα ποσοστό 4%-5%, η εταιρεία Μυστράς 2,7% και μικρά ποσοστά ο Σύνδεσμος Ιαματικών Πηγών Ελλάδος και ο Αθλητικός Σύλλογος Ορφέας.

Όπως έγινε γνωστό, μέσα στο επόμενο τρίμηνο θα πρέπει να κατατεθεί Πληροφοριακό Δελτίο στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, καθώς, ο μεγάλος αριθμός μετόχων της Σουρωτής Α.Ε. την συμπεριλαμβάνει στις εταιρείες δημοσίου ενδιαφέροντος. 

Σημειώνεται ότι με τα μέχρι σήμερα δεδομένα και πριν προχωρήσει η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, τα μετοχικά μερίδα έχουν ως εξής: Όμιλος Σαββίδη μέσω της Belterra, 6.844.541 μετοχές ή 43,76%. Coca Cola ΗΒC, 2.832.048 μετοχές ή 18,13%. Δήμος Θέρμης, 2.492.600 μετοχές ή 15,96%. Περιφέρεια Κ.Μακεδονίας, 726.000 μετοχές ή 4,65%. Αγροτικός Συνεταιρισμός Σουρωτής, 702.472 μετοχές ή 4,5%. Σύνδεσμος Ιαματικών Πηγών Ελλάδος, 99.000 μετοχές ή 0,63%. Ο Σύλλογος "Ορφέας", διαθέτει σήμερα μόλις 1.000 μετοχές έχοντας διαθέσει τον μεγαλύτερο αριθμό των συγκριτικά λίγων τίτλων που κατείχε.