Skip to main content

Η Περιστέρη άμισθη σύμβουλος του Τζιτζικώστα για θέματα αρχαιολογίας

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας, ορίστηκαν τρεις άμισθοι ειδικοί σύμβουλοι, μεταξύ των οποίων και η Υπεύθυνη Ανασκαφής του Τύμβου Καστά

Τρεις άμισθους συμβούλους απέκτησε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, προκειμένου να ενισχύσουν συγκεκριμένους τομείς του έργου της διοίκησης της Περιφέρειας.

Οι τρεις άμισθοι σύμβουλοι του περιφερειάρχη είναι:

-Ευάγγελος Δριμπέτας στον τομέα Οικονομικών και Ανάπτυξης.

-Κατερίνα Περιστέρη στον τομέα Πολιτισμού και Αρχαιολογίας.

-Θεόδωρος Μητράκας στον τομέα Κοινωνίας των Πολιτών.

Ο κ. Δριμπέτας είναι καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, με σπουδές και στη Σορβόνη. Διδάσκει στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών και το γνωστικό του αντικείμενο είναι «Οικονομική Δυναμική και Συγκριτική Οικονομικών Συστημάτων». Είναι κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών, Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του ΔΠΘ.

Η κ. Περιστέρη είναι η γνωστή αρχαιολόγος, επικεφαλής μέχρι πρότινος της ανασκαφής στην Αμφίπολη, για την οποία ο κ. Τζιτζικώστας είχε προαναγγείλει ότι θα αναλάβει θέση στην Περιφέρεια με αυτό το αντικείμενο στην τελευταία συνέντευξη τύπου για την ανασκαφή του Τύμβου Καστά.

Ο κ. Μητράκας είναι από τα πιο έμπειρα στελέχη της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, παρά το νεαρό της ηλικίας του και πέραν του ότι διατέλεσε πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης, πέρασε και από το πόστο του αναπληρωτή γραμματέα Οργανωτικού Βόρειας Ελλάδας του κόμματος και θεωρείται από τους ανθρώπους που έχουν άμεση επαφή και καλή γνώση του τοπικού κοινωνικού γίγνεσθαι. Είναι άλλωστε στέλεχος επιχειρήσεων.