Skip to main content

Αμετακίνητος ο Αχμαντινεζάντ για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Οι διεθνείς πιέσεις το μόνο που κάνουν είναι να «ενισχύουν την αποφασιστικότητα» του Ιράν να συνεχίσει το πυρηνικό του πρόγραμμα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Iρανός πρόεδρος.
Οι διεθνείς πιέσεις το μόνο που κάνουν είναι να «ενισχύουν την αποφασιστικότητα» του Ιράν να συνεχίσει το πυρηνικό του πρόγραμμα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Iρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ.

«Δεν μπορούν να εκφοβίσουν το έθνος μας με τέτοιες απειλές και να παρεμποδίσουν την πρόοδό μας», ανέφερε ο Αχμαντινεζάντ σε ομιλία του στην Σιρτζάχ στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας όπου εγκαινίασε ένα βιομηχανικό έργο.

«Όσο περισσότερο προσπαθούν (οι διεθνείς δυνάμεις)να μας εμποδίσουν δια της βίας,τόσο περισσότερο οι απειλές αυτές θα αυξήσουν την αποφασιστικότητα του λαού», τόνισε  και πρόσθεσε ότι  «κατηγορούμεθα για κάτι το οποίο δεν έχουμε ακόμη μελετήσει στα πυρηνικά σχέδια για το λόγο αυτό μην αρχίσετε μία νέα περιπέτεια».

Τέλος επανέλαβε ότι το Ιράν είναι διατεθειμένο να συνεργαστεί με τις διεθνείς δυνάμεις για τον παγκόσμιο πυρηνικό αφοπλισμό και κατηγόρησε τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα ότι «δεν άλλαξε καθόλου» στην εχθρική πολιτική των προκατόχων του απέναντι στο Ιράν.