Skip to main content

Άμεση λήψη μέτρων ζητούν ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ

Την άμεση λήψη μέτρων για τη στήριξη των επιχειρήσεων ζήτησαν οι πρόεδροι ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ μετά τη συνάντησή τους με τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά.

Την άμεση λήψη μέτρων για τη στήριξη των επιχειρήσεων ζήτησε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Δημήτρης Ασημακόπουλος, μετά τη συνάντηση του προεδρείου της Ένωσης με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.

«Δεν είναι δυνατόν να έχεις δημοσιονομική ευταξία χωρίς ανάπτυξη, είναι οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος», ανέφερε ο κ. Ασημακόπουλος και πρόσθεσε ότι «πρέπει να στηριχτούν οι επιχειρήσεις σήμερα για να έχουμε επιχειρήσεις αύριο».

Ερωτηθείς πώς κρίνει τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που προωθεί η κυβέρνηση, ο κ. Ασημακόπουλος απάντησε ότι είναι θετικά, αρκεί να ληφθούν γρήγορα χωρίς γραφειοκρατία για να γίνουν αποδεκτά.

Από την πλευρά της ΝΔ, στη συνάντηση παραβρέθηκε ο αντιπρόεδρος του κόμματος Σταύρος Δήμας και τα μέλη του οικονομικού επιτελείου.

ΕΣΕΕ: Θέλουμε ξεκάθαρες θέσεις

Πλήρη συμφωνία με τις θέσεις της ΝΔ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις εξέφρασε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά και το οικονομικό του επιτελείο.

«Θέλουμε ξεκάθαρες θέσεις, προτάσεις και λύσεις για την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα», ανέφερε ο κ. Κορκίδης και συμπλήρωσε ότι «συμφωνήσαμε σε όλα με τους υπεύθυνους της ΝΔ, το ζήτημα, όμως, είναι πότε αυτά θα υλοποιηθούν, η αγορά δεν έχει χρόνο, η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα πρέπει να γλιτώσει από τον αφανισμό και τον αφελληνισμό».

Ανέφερε δε ότι 45.000 εργοδότες έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους, ποσοστό μείον 17%. Και υποστήριξε ότι αυτή η κατάσταση δεν αναστρέφεται εύκολα.

Ερωτηθείς για τον ανασχηματισμό ο κ. Κορκίδης σημείωσε ότι «από τον ανασχηματισμό θα δημιουργηθούν καθυστερήσεις, μέχρι οι νέοι υπουργοί να ενημερωθούν. Δεν υπάρχει χρόνος. Θέλουμε στα τρία παραγωγικά υπουργεία να μην υπάρξουν αλλαγές, ώστε να συνεχιστεί το κυβερνητικό έργο».

Αύριο η συνάντηση με ΓΣΕΕ και ΣΕΒ

Αύριο η ηγεσία της ΝΔ θα έχει συναντήσεις με τους εκπροσώπους του ΣΕΒ και της ΓΣΕΕ, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την ΔΕΘ.

Business Story
Off