Skip to main content

Άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης Novartis ζητεί η Σπυράκη

Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας απηύθυνε προειδοποίηση στην κυβέρνηση «να μην οδηγήσει την Ελλάδα στη θέση της Πολωνίας».

Την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης Novartis ζήτησε η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη, κατηγορώντας την κυβέρνηση για σκευωρία και προσπάθεια σπίλωσης των πολιτικών της αντιπάλων.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η κ. Σπυράκη παρέθεσε σειρά γεγονότων σύμφωνα με την οποία, όπως υποστηρίζουν στη Ν.Δ., φαίνεται πως υπήρχε ενημέρωση, αλλά και παρέμβαση από την πλευρά της κυβέρνησης.

Ειδικότερα, η εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπενθύμισε μεταξύ άλλων, δήλωση του Αλέξη Τσίπρα πριν από ένα χρόνο, με την οποία υποστήριξε στη Βουλή ότι «ανοίγει η υπόθεση Novartis» κάνοντας λόγο για μίζες σε πολιτικά κόμματα. Αναφέρθηκε επίσης στην αιφνιδιαστική παραίτηση της Ελ. Ράικου στις 14 Μαρτίου του 2017 και τις καταγγελίες της πως δεν λαμβάνει θεσμική προστασία, αλλά και δημοσίευμα της εφημερίδας Documento πριν από ένα χρόνο, που έκανε λόγο για εμπλοκή πρώην πρωθυπουργού στην υπόθεση της Novartis.

«Ζητάμε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης. Τριάντα βουλευτές πρέπει να υπογράψουν την πρόταση της προανακριτικής. Κατανοώ τη δυσκολία της κυβέρνησης. Και απορώ γιατί η υπόθεση είναι αντικείμενο συνεχών συσκέψεων» είπε η κ. Σπυράκη κάνοντας λόγο για παρεμβάσεις της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη.

«Το σκάνδαλο της Novartis ερευνάται από την τακτική δικαιοσύνη. Το ενδιαφέρον της κυβέρνησης εξαντλείται στη σπίλωση των προσώπων. Στις ίδιες περιόδους κάποιοι πολιτικοί που είναι φιλικά προσκείμενοι δεν είναι στις λίστες» συνέχισε, προσθέτοντας πως υπάρχει ιδιαίτερη και έντονη ανησυχία από την πλευρά της Ν.Δ. σε σχέση με την παρέμβαση της κυβέρνησης στη δικαστική εξουσία.

Η κ. Σπυράκη απηύθυνε προειδοποίηση στην κυβέρνηση «να μην οδηγήσει την Ελλάδα στη θέση της Πολωνίας».

«Η διάκριση των εξουσιών είναι στην Ε.Ε. θεμελιώδες ζήτημα» είπε καλώντας τον Πρωθυπουργό να απαντήσει πώς γνώριζε στοιχεία της δικογραφίας ένα χρόνο πριν αυτά φτάσουν στη Βουλή. «Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με προσπάθεια σπίλωσης, πρόκειται για μια σκευωρία» δήλωσε υπενθυμίζοντας δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος και είχε ζητήσει οι μάρτυρες να βγάλουν τις «κουκούλες».

Αναφερόμενη στην άδεια που δόθηκε στον Δ. Κουφοντίνα η κ. Σπυράκη κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «μεθοδεύει» την αποφυλάκισή του, ξεκαθαρίζοντας πως αυτό είναι κάτι που η Ν.Δ. δεν θα το επιτρέψει.

Για το επιτόκιο δανεισμού με το οποίο δανείστηκε χθες η χώρα η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. επεσήμανε πως η Πορτογαλία, η Κύπρος και η Ιρλανδία δανείζονται με σαφώς μικρότερα επιτόκια κάνοντας λόγο για «έργο Τσίπρα, Τσακαλώτου και Βαρουφάκη που βούλιαξαν τη χώρα που έβγαινε από την κρίση». «Η χώρα μετά το 2018 θα έχει νέο μνημόνιο χωρίς χρηματοδότηση» πρόσθεσε.