Skip to main content

Άμεσες συνομιλίες Ισραήλ-Παλαιστινίων ζητάει ο Ομπάμα

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα πως ελπίζει σε πρόσωπο με πρόσωπο ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστίνιων.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα πως ελπίζει σε πρόσωπο με πρόσωπο ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστίνιων που θα μπορούσαν να αρχίσουν πριν τον τερματισμό του μορατόριουμ που έχει τεθεί για τους εβραϊκούς οικισμούς και το οποίο λήγει το Σεπτέμβριο.

Ο πρόεδρος Ομπάμα μιλώντας στους δημοσιογράφους στη διάρκεια της συνάντησης στο Οβάλ γραφείο με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ανέφερε επίσης ότι το Ισραήλ αντιμετωπίζει μια μοναδικής έκτασης απειλή ως προς την ασφάλειά του και υποστήριξε ότι πρέπει να συνεχιστούν οι πιέσεις κατά του Ιράν σχετικά με το πυρηνικό του πρόγραμμα.

Από την πλευρά του ο κ. Νετανιάχου δήλωσε ότι «έφτασε η ώρα» για άμεσες συνομιλίες με τους Παλαιστίνιους και θέμα την ειρηνευτική διαδικασία.

Συνέχεια των πιέσεων κατά του Ιράν

Ο Μπαράκ Ομπάμα διαβεβαίωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν τις πιέσεις τους κατά του Ιράν, ενώ ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι θα έπρεπε να ληφθούν πολύ πιο σκληρές κυρώσεις κατά της Τεχεράνης.

«Έχουμε την πρόθεση να συνεχίσουμε τις πιέσεις κατά του Ιράν για να σεβαστεί τις διεθνείς δεσμεύσεις του και να σταματήσει την προκλητική συμπεριφορά που καθίσταται απειλή για τις γειτονικές του χώρες και τη διεθνή κοινότητα», δήλωσε ο κ. Ομπάμα.

Και υπενθύμισε ότι οι ΗΠΑ επέμειναν στο Συμβούλιο Ασφαλείας να επιβληθούν τον Ιούνιο νέες κυρώσεις κατά του Ιράν, ώστε να πειστεί η Τεχεράνη να αναστείλει τις ευαίσθητες πυρηνικές της δραστηριότητες.