Skip to main content

Άμεσες ενέργειες για τη σωτηρία της λίμνης Καστοριάς

Άμεσες ενέργειες για τη σωτηρία της λίμνης της Καστοριάς από την πλευρά του υπουργείου Περιβάλλοντος και της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, με χρηματοδότηση από το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς,
Άμεσες ενέργειες για τη σωτηρία της λίμνης της Καστοριάς από την πλευρά του υπουργείου Περιβάλλοντος και της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, με χρηματοδότηση από το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς, αποφασίστηκαν κατά τη διάρκεια σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Η σύσκεψη έγινε στη Βουλή των Ελλήνων, υπό την προεδρία του προέδρου της, Φίλιππου Πετσάλνικου, έπειτα από τα πρόσφατα δημοσιεύματα για τη διαταραχή της οικολογικής ισορροπίας της λίμνης και τις αντιδράσεις φορέων και κατοίκων της Καστοριάς.

Συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωπος της υπουργού Περιβάλλοντος, Τίνας Μπιρμπίλη, ο γενικός γραμματέας της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κίρκος, ο νομάρχης και ο δήμαρχος Καστοριάς.

Αποφασίστηκε η εκπόνηση των αναγκαίων τεχνικών μελετών και η κατασκευή των έργων για την αντιμετώπιση των φερτών υλικών, η μείωση των υπολειμμάτων γεωργικών φαρμάκων και λιπασμάτων, καθώς επίσης η αντιμετώπιση του ευτροφισμού και η διαχείριση των καλαμώνων.

Επίσης, θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη στην Καστοριά, στα τέλη Σεπτεμβρίου, ώστε να εξεταστεί η πορεία των όσων συζητήθηκαν στην Αθήνα.