Skip to main content

Αμερικανικό επενδυτικό ενδιαφέρον για τις μεταποιητικές της Β. Ελλάδος

Μπαράζ συναντήσεων του προέδρου του ΣΒΒΕ, Αθανάσιου Σαββάκη, στο πλαίσιο του 6ου Ελληνικού Επενδυτικού Forum στην Ουάσιγκτον

Σειρά συναντήσεων με σημαντικούς Αμερικανούς επιχειρηματίες και επενδυτές, με επενδυτικούς οίκους και ομάδες επιρροής, είχε ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ, Αθανάσιος Σαββάκης, στο πλαίσιο του 6ου Ελληνικού Επενδυτικού Forum, που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον το πενθήμερο 18-22 Ιουνίου, υπό την αιγίδα της Αμερικανικής Πρεσβείας και του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Ο κ. Σαββάκης, που συναντήθηκε και με τον υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ, Γουίλμπουρ Ρος (φωτογραφία), επισήμανε σε δήλωσή του το ενδιαφέρον των επενδυτών με έδρα της Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής για τη Βόρεια Ελλάδα και τις μεταποιητικές επιχειρήσεις που είναι εγκατεστημένες σε αυτήν.

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ, «στο πλαίσιο του 6ου Ελληνικού Επενδυτικού Forum στις ΗΠΑ, κατεβλήθη κάθε δυνατή προσπάθεια για την προβολή των μεταποιητικών επιχειρήσεων της Βορείου Ελλάδος και των επενδυτικών ευκαιριών στην περιοχή».

«Γι’ αυτόν ακριβώς το σκοπό πραγματοποιήθηκε σημαντικός αριθμός συναντήσεων με σημαντικούς Αμερικανούς επιχειρηματίες και επενδυτές, με επενδυτικούς οίκους και ομάδες επιρροής», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Το ενδιαφέρον των επενδυτών με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής για τη Βόρεια Ελλάδα και τις μεταποιητικές επιχειρήσεις που είναι εγκατεστημένες σ΄ αυτήν, μας καθιστά αισιόδοξους ότι πλέον υγιείς, δυναμικές μεταποιητικές επιχειρήσεις της περιοχής μας, μπορούν να γίνουν “ορατές” στη διεθνή αγορά επενδύσεων και ειδικά σε σημαντικούς επενδυτές στη μεγάλη αγορά των ΗΠΑ», τόνισε.

Σύμφωνα, τέλος, με τον κ. Σαββάκη, «ιδιαίτερα χρήσιμες, στο πλαίσιο της ενίσχυσης και της αναβάθμισης της διεθνούς δικτύωσης του Συνδέσμου, ήταν οι συναντήσεις με θεσμικούς φορείς, όπως το Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και το Αμερικανικό Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας».