Skip to main content

Αμερικανική ψήφος εμπιστοσύνης στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων

Έναν νέο σύμμαχο στο χώρο του διεθνούς οικονομικού Τύπου φαίνεται πως βρίσκει η Ελλάδα, καθώς σε σημερινό της δημοσίευμα η Wall Street Journal επικροτεί το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, σημειώνοντας ό
Έναν νέο σύμμαχο στο χώρο του διεθνούς οικονομικού Τύπου φαίνεται πως βρίσκει η Ελλάδα. Τη στιγμή που οι Financial Times συνεχίζουν να πλέκουν σενάρια αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, στην άλλη άκρη του Ατλαντικού η αξιόπιστη Wall Street Journal δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα μας.

Ειδικότερα, σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα επικροτεί το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που προωθεί η κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι θα αλλάξει τη διάρθρωση της ελληνικής οικονομίας.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων δεν έχει σχεδιαστεί μόνο για να αυξήσει τα κρατικά έσοδα, αλλά και για να οδηγήσει στην περαιτέρω ανάπτυξη των τομέων που αποκρατικοποιούνται και να προκαλέσει αλλαγή στις αντιλήψεις των επενδυτών για την Ελλάδα.

«Η αλλαγή των αντιλήψεων για την Ελλάδα μπορεί από μόνη της να έχει μεγάλη σημασία για τη χώρα, καθώς χρειάζεται την εμπιστοσύνη των αγορών για να μπορέσει να επιστρέψει σε αυτές με εκδόσεις ομολόγων. Ένας από τους λόγους που η Ελλάδα δεν είναι ανταγωνιστική είναι ότι δεν προσέλκυσε μέχρι σήμερα ιδιωτικά κεφάλαια και τεχνογνωσία στις δημόσιες επιχειρήσεις», αναφέρεται.