Skip to main content

Αμερικανική Γεωργική Σχολή: Θεμελιώνεται το αειφόρο «Αλίκη Περρωτή»

Το νέο οικοδόμημα φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν σύγχρονο κόμβο εκπαίδευσης και έρευνας στη γεωργία, την αγροδιατροφή και το περιβάλλον.

Την Κυριακή 10 Απριλίου στις 11:00 π.μ θα πραγματοποιηθεί η τελετή θεμελίωσης του νέου Εκπαιδευτικού Κέντρου «Αλίκη Περρωτή» εντός των εγκαταστάσεων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο για τη Θεσσαλονίκη και την Βόρειο Ελλάδα που φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα σύγχρονο κόμβο εκπαίδευσης και έρευνας στη γεωργία, την αγροδιατροφή και το περιβάλλον, καθώς και σε άλλες εφαρμοσμένες επιστήμες ζωής.

Το νέο οικοδόμημα, συνολικού εμβαδού 3.500τ.μ., πλήρως εναρμονισμένο με το φυσικό περιβάλλον της Σχολής, θα περιλαμβάνει αίθουσες διδασκαλίας και μελέτης, εργαστήρια, αμφιθέατρα και λοιπούς εκπαιδευτικούς χώρους καλύπτοντας τις ανάγκες για περισσότερους από 600 σπουδαστές και ερευνητές.

Η τελετή θεμελίωσης θα πραγματοποιηθεί παρουσία πολλών επίσημων προσκεκλημένων, καθώς και της κας. Αλίκης Περρωτή, η οποία «με μεγάλη γενναιοδωρία ανέλαβε να καλύψει το κόστος ανέγερσης του νέου κτηρίου». Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, η σημαντική αυτή δωρεά της κας Αλίκης Περρωτή θα δώσει την ευκαιρία στο Perrotis College να διευρύνει τους ορίζοντες του σε ακαδημαϊκό και ερευνητικό επίπεδο και θα συμβάλλει καθοριστικά στην ποιότητα σπουδών για τους σπουδαστές και τους καθηγητές του Κολεγίου.

Παράλληλα, θα συμβάλλει στην περαιτέρω εδραίωση της Θεσσαλονίκης ως μείζονος σημασίας εκπαιδευτικού κέντρου, συνεχίζοντας και διευρύνοντας την μακραίωνη παράδοση της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στην εκπαίδευση, την έρευνα και την καινοτομία στον ευρύτερο αγροδιατροφικό τομέα.

Το έργο που υλοποιείται βασισμένο σε αρχές αειφορίας για την βέλτιστη χρήση του φυσικού περιβάλλοντος και την ταυτόχρονη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος ανέλαβε η βραβευμένη αρχιτεκτονική εταιρία «Κουλουκούρης & Συνεργάτες» και αναμένεται να ολοκληρωθεί το Φθινόπωρο του 2017.