Skip to main content

Αμερικανικά βομβαρδιστικά πέταξαν κοντά στη Βόρεια Κορέα

Σύμφωνα με το αμερικανικό Πεντάγωνο, η αποστολή κατέδειξε το εύρος των επιλογών που βρίσκονται στην διάθεση του Αμερικανού Προέδρου.

Αμερικανικά βομβαρδιστικά τύπου Β-1Β, συνοδευόμενα από μαχητικά F-15 πέταξαν σε διεθνή εναέριο χώρο, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Βόρειας Κορέας σε μία επίδειξη δύναμης που, σύμφωνα με το αμερικανικό Πεντάγωνο, κατέδειξε το εύρος των επιλογών που βρίσκονται στην διάθεση του Αμερικανού Προέδρου.

«Η αποστολή υπογραμμίζει τη σοβαρότητα της συμπεριφοράς της Β. Κορέας και στέλνει ένα σαφές μήνυμα ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έχει επιλογές για να νικήσει οποιαδήποτε απειλή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα βομβαρδιστικά απογειώθηκαν από τη νήσο Γκουάμ και η πτήση τους επιδεικνύει την «ισχυρή δέσμευση των ΗΠΑ να υπερασπιστούν εαυτόν και τους συμμάχους τους» αλλά και τη σημασία την οποία δίνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στην «απερίσκεπτη συμπεριφορά» της Πιονγιάνγκ, ανλεφερε η Διοίκηση Ειρηνικού των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ.

Η πτήση αυτή, πραγματοποιήθηκε λίγο πριν ο υπουργός Εξωτερικών της Β. Κορέας εκφωνήσει την ομιλία του στα Ηνωμένα Έθνη.

«Πρόκειται για το βορειότερο σημείο της αποστρατικοποιημένης ζώνης στο οποίο έχουν πετάξει αμερικανικά αεροσκάφη τον 21ο αιώνα», δήλωσε η εκπρόσωπος του Πενταγώνου Ντέινα Γουάιτ, ενώ χαρακτήρισε το πυρηνικό πρόγραμμα της Β. Κορέας "τεράστια απειλή".

Είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε όλο το εύρος των στρατιωτικών μας δυνατοτήτων για να υπερασπιστούμε τις ΗΠΑ και τους συμμάχους μας», πρόσθεσε η Γουάιτ.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ο Ντόναλντ Τραμπ είχε απειλήσει τη Βόρεια Κορέα με «ολική καταστροφή»,  για να λάβει από τον Κιμ Γιονγκ Ουν την απάντηση ότι θα βρεθεί αντιμέτωπος με «συνέπειες που δεν θα περιμένει».