Skip to main content

Αμανατίδης για Γεωργούλη: Στα ζητήματα έμφυλης βίας είμαστε απόλυτοι

Ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης διαχώρισε την υπόθεση του ευρωβουλευτή από τη δίωξη του πρώην υπουργού Νίκου Παππά

«Αυτό το Πάσχα βάρυνε από την τραγωδία των Τεμπών» επισήμανε στον τηλεοπτικό σταθμό «ΕΡΤ1». ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Αμανατίδης, τονίζοντας ότι «δεν ήταν ίδιο Πάσχα, ήταν διαφορετικό, βαρύ».

Ερωτηθείς, αμέσως μετά, για τις καταγγελίες σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών απάντησε πως «στον ΣΥΡΙΖΑ στα ζητήματα έμφυλης βίας είμαστε απόλυτοι και λήφθηκε άμεσα πολιτική απόφαση». Επισήμανε ότι η εισαγγελική έρευνα ήταν μυστική και δεν το γνώριζε κανείς. «Περιμένουμε ακόμη τις απαντήσεις και προφανώς ο κ. Γεωργούλης οφείλει απαντήσεις στη Δικαιοσύνη και στην κοινωνία», είπε.

Ο βουλευτής διαχώρισε την υπόθεση από τη δίωξη του πρώην υπουργού Νίκου Παππά, την οποία χαρακτήρισε πολιτική, υπογραμμίζοντας ότι «πρόκειται να προσφύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, καθώς άλλο είναι η δίκη προθέσεων κι άλλο οι πράξεις και το ελληνικό Δημόσιο δεν ζημιώθηκε από τον Νίκο Παππά, το αντίθετο».

Για το ζήτημα της εξαγωγής του Predator, ο Γιάννης Αμανατίδης υποστήριξε πως «την περίοδο των παρακολουθήσεων, των οποίων ενορχηστρωτής ήταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός, αποκαλύφθηκε έγγραφο του υπουργείου Εξωτερικών για άδεια εξαγωγής του κακόβουλου λογισμικού στη Μαδαγασκάρη και μία ακόμη χώρα της ανατολικής Αφρικής».

«Έγινε ΕΔΕ για το ζήτημα αυτό» υπενθύμισε και «ζητήσαμε από την κυβέρνηση να μας δώσει τα αποτελέσματά της και εάν η χώρα μας ενεπλάκη -έστω με αυτόν το τρόπο- στην εμφύλια σύρραξη που μαίνεται στο Σουδάν».