Skip to main content

Αλβανοί στο Κοσσυφοπέδιο βεβήλωσαν την ελληνική σημαία

Η σημαία ήταν αναρτημένη στο ελληνικό εστιατόριο «El Greco», και η ενέργεια των Αλβανών έγινε σε ένδειξη μίσους προς κάθε τι ελληνικό.

Πολλές φορές έχει ειπωθεί, ας συμβεί μια ακόμη φορά. Όταν δεν αντιμετωπίζονται με σοβαρότητα οι πρώτες παραβατικές ανθελληνικές συμπεριφορές, οι δράστες αποθρασύνονται, και κανείς δεν γνωρίζει ποια μπορεί να είναι η κατάληξη.

Το «Κίνημα της Ενωμένης Αλβανίας» βεβήλωσε την ελληνική σημαία στην Πρίστινα, πρωτεύουσα του Κοσσυφοπεδίου, όπως γράφουν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης στα Σκόπια, και μετέφερε στα ελληνικά ο Εχέδωρος. Η σημαία ήταν αναρτημένη στο ελληνικό εστιατόριο "El Greco", και η ενέργεια των Αλβανών έγινε σε ένδειξη μίσους προς κάθε τι ελληνικό, όπως γράφουν στην κατωτέρω ανακοίνωσή τους.

«Σήμερα, τις πρώτες πρωινές ώρες ακτιβιστές του Κινήματος της Ενωμένης Αλβανίας, προέβησαν σε μια συμβολική δράση στην Πρίστινα, όπου στόχος ήταν το "εξάνθημα" της ελληνικής σημαίας που βρίσκεται στον εξωτερικό τοίχο του εστιατορίου "El Greco"», γράφει το δημοσίευμα και συνεχίζει:

«Όταν οι Αλβανοί στην Ελλάδα τιμωρούνται με φυλάκιση και απέλαση, επειδή σχηματίζουν το σύμβολο του αετού με τα χέρια τους, το Κίνημα της Ενωμένης Αλβανίας, θεωρεί ότι η προβολή της ελληνικής σημαίας σε ανοικτό χώρο, όπως η σημαία στην Πρίστινα, είναι μια σοβαρή πρόκληση».

Το δημοσίευμα σημειώνει, ακόμη, τα εξής: «Ενώ η αλβανική σημαία έχει απαγορευθεί στην "τσαμουριά" (εννοούν την Θεσπρωτία), η οποία έχει καταληφθεί από την Ελλάδα, η ελληνική σημαία είναι ανεπιθύμητη σε όλα τα εδάφη της Αλβανίας, ειδικά όταν έχουμε στο μυαλό μας ότι το ελληνικό κράτος δεν έχει ακόμη αποσύρει την εμπόλεμη κατάσταση με τη Δημοκρατία της Αλβανίας».

Όλα αυτά συμβαίνουν, επειδή οι Αλβανοί πολιτικοί, στα Τίρανα και την Πρίστινα, μιμούνται τον Γκρούεφσκι στην αλυτρωτική πολιτική κατά της Ελλάδας, που δίνει ψήφους. Ποια είναι η ποιότητα αυτών των πολιτικών, μας τον περιγράφει ο αλβανικός Τύπος, όπως δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα tachydromos.org. Η αλβανική Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, στο πλαίσιο του νόμου για την αποποινικοποίηση της πολιτικής που τέθηκε σε ισχύ πριν από λίγες εβδομάδες, κατέληξε στο συμπέρασμα πως 19 από τα 140 μέλη του Κοινοβουλίου έχουν βεβαρημένο ποινικό μητρώο.

Μέχρι σήμερα έχει αφαιρεθεί το βουλευτικό αξίωμα σε 4 βουλευτές μετά την προσκόμιση αποδείξεων για εμπλοκή σε διάφορα ποινικά αδικήματα από την Γενική Εισαγγελία.  Η Εκλογική Επιτροπή έχει επίσης ανακαλύψει ότι 11 από τους 61 δημάρχους είχαν προβλήματα με το νόμο. Σημειωτέον, ότι από τους πέντε βουλευτές του κόμματος της Τσαμουριάς, οι τρεις αποβλήθηκαν (αντικατασταθέντες από τους επιλαχόντες) και ο τέταρτος είναι υπό έλεγχο της Εισαγγελίας.

Επανερχόμενος στο διαβόητο Κίνημα Ενωμένης Αλβανίας, αναδημοσιεύω τα αιτήματά τους: «Κατάργηση της εμπόλεμης κατάστασης, τερματισμό της πολιτικής αφομοίωσης κατά των τσάμηδων και των αυτοχθόνων αρβανιτών, διακοπή της χρηματοδότησης των ελληνικών φασιστικών οργανώσεων στην Αλβανία, ακύρωση των ελληνικών επεκτατικών σχεδίων, επιστροφή του αλβανικού πληθυσμού στη τσαμουριά, αναγνώριση της διπλής υπηκοότητας, αποκατάσταση και αποζημίωση για τη χρήση της ακίνητης περιουσίας, αναγνώριση της γενοκτονίας των τσάμηδων, την καθιέρωση στις δομές της αλβανικής ως επίσημης γλώσσας, τη χρηματοδότηση της εκπαίδευσης στην αλβανική γλώσσα σε όλα τα επίπεδα και την προετοιμασία για το τελικό καθεστώς των αρχών της αυτοδιάθεσης και του δικαιώματος της απο-αποικιοποίησης».

Αυτά ζητούν από την Ελλάδα και καταλήγουν: «Η ελληνική σημαία της γενοκτονίας,  είναι ανεπιθύμητη στα εδάφη μας. Το Κίνημα της Ενωμένης Αλβανίας, δεν θα επιτρέψει ποτέ την σημαία του εχθρικού ελληνικού κράτους στη χώρα μας, εκτός από το έδαφος της Πρεσβείας στην πρωτεύουσα της Δημοκρατίας της Αλβανίας». Σημειώνω, ιδίως για τους ένθερμους υποστηρικτές της ελληνοαλβανικής φιλίας (;) ότι κανένα αλβανικό κόμμα στα Τίρανα και την Πρίστινα δεν καταδίκασαν την ενέργεια.