Skip to main content

Αlphavision: Προσφέρει ολοκληρωμένες οπτικοακουστικές λύσεις

Η Alphavision «παίζει» και καινοτομεί με ήχο, εικόνα και φως, προσφέροντας στους πελάτες της υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, τονίζει στη Voria.gr o υπεύθυνος επικοινωνίας κ. Θωμάς Τζήρος.
Ολοκληρωμένες λύσεις, εφαρμογές και δημιουργίες, μέσω του παρεχόμενου τεχνικού εξοπλισμού  εικόνας, ήχου και φωτισμού, προσφέρει η εταιρία οπτικοακουστικών συστημάτων  Alphavision, που έχει το εφαλτήριο της στη Θεσσαλονίκη. Απτό παράδειγμα των ολοκληρωμένων οπτικοακουστικών λύσεων που προσφέρει η Alphavision αποτελεί το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, που της ανέθεσε να εφαρμόσει το Film Festival TV(FFTV), αλλά και όλα τα  εντυπωσιακά διαδραστικά οπτικά εφέ που εμφανίζονται στην πρόσοψη του κτιρίου του φεστιβάλ στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης.

Όπως εξηγεί στη Voria.gr ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Alphavision κ. Θωμάς Τζήρος, τα οπτικά δρώμενα επί του τοίχου, αποτελούν μια τεχνική προβολής σε προσόψεις, οι οποίες χρησιμοποιούνται όχι ως απλές οθόνες, αλλά ως συμμετέχουσες στη δράση που παρουσιάζεται. Η διαδραστική συμμετοχή της οθόνης προβολής αποτελεί και την καινοτομία της τεχνικής αυτής, που  δημιούργησε η TNT και εφαρμόζει η Alphavision, τονίζει ο κ. Τζήρος.

Για τη δημιουργία του FFTV (Film Festival TV) η Alphavision, επισημαίνει ότι  λειτουργεί ένα δίκτυο digital signage(ψηφιακής σήμανσης) με οθόνες σε χώρους της διοργάνωσης, σε κομβικά σημεία της πόλης και σε 8 ξενοδοχεία, ώστε να δώσει την δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να παρακολουθούν το FFTV στην τηλεόραση του δωματίου τους.

Η πρόταση της Alphavision, τονίζει ότι βασίστηκε στο λογισμικό της C-nario την οποία αντιπροσωπεύει σε Ελλάδα και Βουλγαρία. H Alphavision συνεργάστηκε με την Dataways, για την δημιουργία VPN (εικονικού ιδιωτικού δικτύου), και την TNT productions, για την δημιουργία του περιεχομένου. Η Alphavision διαχειρίζεται ένα δίκτυο που αποτελείται από οθόνες LED, οθόνες plasma και projectors στο λιμάνι, στην πλατεία Αριστοτέλους, στο κτίριο του «Ολύμπιον» και σε 1404 δωμάτια ξενοδοχείων.

Τα τηλεοπτικά συνεργεία του FFTV και το post production της ΤΝΤ υπό την καθοδήγηση του βραβευμένου σκηνοθέτη κ. Κώστα Αυγέρη, καλύπτουν όλες τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ δημιουργώντας συνεχώς νέο περιεχόμενο. Το τεχνικό προσωπικό της Alphavision ελέγχει τη συνεχή ροή και τη διανομή του νέου υλικού ενώ ταυτόχρονα φροντίζει για την άμεση προβολή των έκτακτων ανακοινώσεων.
Το υλικό που εμφανίζεται μέσα σε αυτό το ιδιότυπο τηλεοπτικό κανάλι, μπορεί κάποιος να το παρακολουθήσει μέσα από την κεντρική διαδικτυακή σελίδα του Φεστιβάλ χάρη στο live streaming του FFTV channel ,το οποίο τροφοδοτείται από το σύστημα Ψηφιακής σήμανσης της Alphavision, σημειώνει.Το εγχείρημα, που είναι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα και ίσως για τα παγκόσμια, τονίζει, ο κ. Τζήρος σχεδιάστηκε και διαχειρίζεται από το έμπειρο προσωπικό της Alphavision. «Η μοναδικότητα του οφείλεται στον μεγάλο αριθμό των οθονών, στα διαφορετικά format προβολής, τον όγκο και την συχνότητα αλλαγής του περιεχομένου και τον μεγάλο αριθμό των ανθρώπων που εργάζονται καθημερινά με το  FFTV».

Οσον αφορά το πεδίο δράσης της εταιρίας ο κ. Τζήρος αναφέρει οτι  η Alphavision πραγματοποιεί τις ιδέες των πελατών της, έχοντας ξεκάθαρο επιχειρησιακό σχεδιασμό, ο οποίος υπαγορεύει: την προσφορά ολοκληρωμένων υπηρεσιών, τη χρήση τεχνολογιών νέας γενειάς για ασφαλείς και αξιόπιστες υπηρεσίες, τη σταθερή ικανοποίηση των πελατών της.

Η φιλοσοφία της Alphavision κατά τον κ. Τζήρο είναι εξ΄ορισμού πελατοκεντρική, αφού κάθε πελάτης είναι ξεχωριστός και κάθε πελάτης είναι ξεχωριστός και κάθε λύση είναι μοναδική, σύμφωνα με τις συνθήκες οι οποίες την καθορίζουν.

Τονίζει οτι οι  πάγιες πολιτικές της Alphavision είναι: συνέπεια, μεθοδικότητα, ταχύτητα, έγκαιρη πρόγνωση, σωστή προετοιμασία, επιμονή στους κανονισμούς ασφαλείας, σεβασμός στο περιβάλον.

Η οικονομική κρίση δεν φαίνεται ότι επηρέασε την  Alphavision, δεδομένου ότι ο κύκλος εργασιών της για φέτος, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο κ. Τζήρος  προβλέπεται να ανέλθει στο 1,9εκατ. ευρώ από 1,5 εκατ. ευρώ το 2008. Ωστόσο ο κ.Τζήρος παραδέχεται ότι «η οικονομική κρίση σαφώς αγγίζει και τον κλάδο μας και γιαυτό , ήδη από πέρυσι η Alphavision έχει κινηθεί σε καινούργιες υπηρεσίες που περιλαμβάνουν την ψηφιακή σήμανση (digital signage),η οποία αποδίδει καρπούς  Επίσης νέες συνεργασίες με εταιρίες που παράγουν καινοτόμα προϊόντα μας ανοίγουν νέους δρόμους και νέες συνεργασίες», τονίζει καταλήγοντας.

Προφίλ εταιρίας

H Αlphavision ξεκίνησε την λειτουργία της το 1999 σαν ανεξάρτητο τμήμα της MGN Entertainments Technologies.Ιδρυτής και γενικός διευθυντή της Alphavision είναι ο κ. Χρήστος Παπαθεοδώρου.  Μέχρι σήμερα έχει υλοποιήσει με επιτυχία μεγάλο όγκο ολοκληρωμένων εφαρμογών που υποστηρίζουν τον τεχνικό εξοπλισμό εικόνας, ήχου και φωτισμού σε κάθε είδους εκδήλωσης (event) ή εγκατάσταση. Μέχρι σήμερα παρέχει προηγμένο τεχνολογικό εξοπλισμό και προτείνει καινοτόμες  ιδέες και λύσεις αποτελώντας  ισχυρό συνεργάτη για την υλοποίηση  κάθε ενέργειας επικοινωνίας και προβολής.

Με σκοπό την προσφορά ολοκληρωμένων λύσεων στις ολοένα διευρυμένες ανάγκες των πελατών της, η Alphavision επεκτείνει διαρκώς τις δραστηριότητες της σε καινούργιους τομείς, παράλληλα εξασφαλίζει στελέχη και συνεργάτες με εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία σε νέους τομείς ώστε να παρέχει στην αγορά πάνα κορυφαίες υπηρεσίες. Tον Ιούνιο του 2008 ξεκίνησε την στρατηγική συνεργασία με την C-nario αναλαμβάνοντας την υποστήριξη και προώθηση σε Ελλάδα και Βουλγαρία.