Skip to main content

Alpha Beta Roto: Ολοκληρώνει επενδυτικό πρόγραμμα 30 εκατ.ευρώ

Ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά προγράμματα στον κλάδο της εύκαμπτης συσκευασίας σε ολόκληρη την Ευρώπη ολοκληρώνει μέχρι το 2010 η Alpha Beta Roto.
Ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά προγράμματα στον κλάδο της εύκαμπτης συσκευασίας σε ολόκληρη την Ευρώπη ύψους 30 εκατ.ευρώ ολοκληρώνει μέχρι το 2010 στις εγκαταστάσεις της, στη Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής η εταιρεία παραγωγής και εμπορίας εύκαμπτων υλικών συσκευασίας, Alpha Beta Roto.

Στο πλαίσιο του επενδυτικού προγράμματος έχει μεταφερθεί ήδη η παραγωγή από το εργοστάσιο της Αθήνας και έχει συγκεντρωθεί το σύνολο της παραγωγής της Alpha Beta Roto σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις 15.000 τμ στη μονάδα της Κομοτηνής, ενώ διπλασιάστηκε και η παραγωγική δυναμικότητα της εταιρείας. Παράλληλα, η εταιρεία ολοκλήρωσε την καθετοποίησή της με την ιδιοπαραγωγή του πολυαιθυλενικού φιλμ, ενώ εξαγόρασε την προμηθεύτρια εταιρεία παραγωγής βαθυτυπικών κυλίνδρων Πρίσμα έναντι 2,6 εκατ. ευρώ. Στη μονάδα της Πρίσμα στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής υλοποιούνται επενδύσεις 2,8 εκατ.ευρώ για την επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων κατά 2.000 τμ φθάνοντας συνολικά τα 4.000 τμ και την ανανέωση του μηχανολογικού εξοπλισμού.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Alpha Beta Roto, κ. Χρήστο Αργυρόπουλο, η εταιρεία ολοκλήρωσε πρώτη σε όλη την περιοχή των Βαλκανίων την επένδυση για την ανακύκλωση του διαλύτη που χρησιμοποιεί η μονάδα επιτυγχάνοντας την ελαχιστοποίηση των εκπομπών στο περιβάλλον και την ανακύκλωση 1.500 τόνων διαλύτη ετησίως. Εξάλλου, με την ολοκλήρωση της ανάκτησης θερμότητας, που έχει δρομολογήσει η εταιρεία ανήκει πλέον στην πράσινη βιομηχανία.

Η εταιρεία ειδικεύεται στην εύκαμπτη συσκευασία του κλάδου τροφίμων (σνακ, μακαρόνια-πάστα, παγωτά, κατεψυγμένα, καφές, ζαχαρώδη κ.τ.λ.), στον κλάδο των ποτών παράγοντας sleeves, καθώς και στον κλάδο των απορρυπαντικών. Στο πελατολόγιό της περιλαμβάνονται όλες οι μεγάλες εταιρείες τροφίμων-ποτών και απορρυπαντικών τόσο της Ελλάδας όσο και της Δυτικής Ευρώπης στην οποία κατευθύνεται το μεγαλύτερο ποσοστό των εξαγωγών. Εξάλλου, οι εξαγωγές αποτελούν άνω του 70% του κύκλου εργασιών της εταιρείας.

Σε ότι αφορά τα οικονομικά μεγέθη η Alpha Beta Roto ολοκλήρωσε τη χρήση του 2008 με κύκλο εργασιών 29,452 εκατ. ευρώ έναντι 26,995 εκατ. ευρώ το 2007, προ φόρων κέρδη ύψους 724.000 ευρώ από 613.000 ευρώ το προηγούμενο έτος και EBITDA 3,499 εκατ. ευρώ από 2,838 εκατ. ευρώ το 2007.

Το Alfa-Beta... της συσκευασίας

Το 1965 οι κκ. Χαράλαμπος και Ιωάννης Αργυρόπουλος ιδρύουν την  Alfa-Roto με κύρια δραστηριότητα την εκτύπωση και σακουλοποίηση χάρτου. Το 1975, πραγματοποιείται η εγκατάσταση της πρώτης βαθυτυπικής εκτυπωτικής μηχανής στο εργοστάσιο του Βοτανικού στην Αθήνα και το 1985 ξεκινά η εκτύπωση σε μονοστρωματικά και πολυ-στρωματικά πλαστικά υλικά. Το 1995 λειτουργεί η δεύτερη μονάδα της εταιρείας στη Βιομηχανική Περιοχή της Κομοτηνής με όνομα Βeta Roto, ενώ το 2004, η εταιρεία παίρνει τη σημερινή της μορφή με τη συνένωση των Alfa-Roto και Beta-Roto. Το 2007 η εταιρεία προχωρά στην εξαγορά της εταιρείας κατασκευής κυλίνδρων για εκτυπώσεις βαθυτυπίας Πρίσμα ΑΕ, η οποία εδρεύει στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής.