Skip to main content

Αλμούνια: Απαιτούνται περισσότερα μέτρα από την Ελλάδα

Το σχέδιο του προϋπολογισμού που υιοθετήθηκε στις 20 Νοεμβρίου είναι ένα σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά απαιτούνται περισσότερα μέτρα, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Επίτροπος, αρμόδιος γι
Το σχέδιο του προϋπολογισμού που υιοθετήθηκε στις 20 Νοεμβρίου είναι ένα σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά απαιτούνται περισσότερα μέτρα, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Επίτροπος, αρμόδιος για θέματα Οικονομίας, Χοακίν Αλμούνια.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, η βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών της Ελλάδας κεντρίζει την προσοχή των χρηματοπιστωτικών αγορών και των οίκων αξιολόγησης, ενώ μια δύσκολη κατάσταση σε ένα κράτος μέλος της Ευρωζώνης είναι θέμα κοινής ανησυχίας ολόκληρης της Ζώνης του Ευρώ.

Είναι ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει ουσιαστικές και δημοσιονομικές προκλήσεις, αλλά η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ενώπιον της Επιτροπής και του Eurogroup για την αποκατάσταση των δημόσιων οικονομικών της, προσθέτει.

Καταλήγοντας ο κ. Αλμούνια, υπογραμμίζει ότι η Επιτροπή θα συνεχίσει να παρακολουθεί την κατάσταση στην Ελλάδα από κοντά, σε στενή επαφή με τον πρόεδρο του Eurogroup και δηλώνει έτοιμη να βοηθήσει την ελληνική κυβέρνηση στην εφαρμογή ενός συνολικού προγράμματος σταθεροποίησης και μεταρρυθμίσεων, στο πλαίσιο των όσων προβλέπει η Συνθήκη για τα κράτη μέλη της ευρωζώνης.

Εξάλλου, νωρίτερα σήμερα ο εκπρόσωπός του Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, πρόεδρου του Συμβουλίου των υπουργών των Οικονομικών της Ευρωζώνης, τόνισε ότι ισχύουν οι δηλώσεις του κ. Γιουνκέρ της περασμένης εβδομάδας ότι δεν υπάρχει υποψία χρεοκοπίας σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα.