Skip to main content

'Αλλοι 3 στα δίχτυα της Δίωξης Ηλ. Εγκλήματος για παιδική πορνογραφία

Τα ίχνη τους εντοπίστηκαν στη διάρκεια αστυνομικής έρευνας στο Διαδίκτυο για τον εντοπισμό χρηστών που κατείχαν υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για πορνογραφία ανηλίκων μέσω Διαδικτύου και για πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκων σχημάτισε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας σε βάρος ενός 72χρονου κι ενός 34χρονου.

Τα ηλεκτρονικά ίχνη τους εντοπίστηκαν στη διάρκεια πολύμηνης παγκόσμιας αστυνομικής έρευνας στο Διαδίκτυο για τον εντοπισμό χρηστών που εμπλέκονται σε κατοχή και διαμοιρασμό υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Στο πλαίσιο της ίδιας επιχείρησης σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 41χρονης για τα ίδια αδικήματα.

Προηγήθηκε βούλευμα που εξέδωσε, μόλις ενημερώθηκε για την υπόθεση, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.
Κατά την έρευνα στα σπίτια του 72χρονου και του 34χρονου, σε Αθήνα και Ιωάννινα αντίστοιχα, βρέθηκαν στα ψηφιακά μέσα που κατείχαν εκατοντάδες αρχεία με οπτικοακουστικό υλικό (φωτογραφίες και βίντεο) πορνογραφίας ανηλίκων, ενώ στο σπίτι της 41χρονης, στην Αθήνα, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή της.

Ειδικότερα, στη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (laptop), δύο εσωτερικοί σκληροί δίσκοι, δύο φορητοί σκληροί δίσκοι, δύο φορητές συσκευές αποθήκευσης usb δεδομένων, δύο κινητά τηλέφωνα με κάρτες sim και πέντε ψηφιακοί πολυμορφικοί δίσκοι (dvd).

Τα κατασχεθέντα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση και την Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.

Mε τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, o 72χρονος κι ο 34χρονος oδηγήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές, ενώ η δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος της 41χρονης υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία.