Skip to main content

Αλλάζουν ρόλοι και αρμοδιότητες στο παρασκήνιο της κυβέρνησης

Το Μέγαρο Μαξίμου έχει προχωρήσει σε ανακατανομή ρόλων και αρμοδιοτήτων , σε ό,τι αφορά στο χειρισμό των μεγάλων ανοικτών ζητημάτων.

Σε μια ανακατανομή ρόλων και αρμοδιοτήτων, που από μόνη της λέει πολλά, έχει προχωρήσει το Μέγαρο Μαξίμου, σε ό,τι αφορά στο χειρισμό των μεγάλων ανοικτών ζητημάτων. Με πρώτο απ' όλα, αυτό της διαχείρισης του χρέους.

Όπως προκύπτει από τα τελευταία, σχετικά, ΦΕΚ, η σχετική αρμοδιότητα - σε επίπεδο υψηλής εποπτείας - έφυγε από την αντιπροεδρία της κυβέρνησης, και συγκεκριμένα τον κ. Γιάννη Δραγασάκη, όπου βρίσκονταν μέχρι τον Αύγουστο και πέρασε στον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο. Μάλιστα, ο τελευταίος, φέρεται αποφασισμένος για το σκοπό αυτό να συγκροτήσει μια Επιτροπή Σοφών, η οποία θα αναλάβει να μελετήσει το πρόβλημα του χρέους και να κάνει προτάσεις για τη ρεαλιστική διευθέτηση του.

Ό,τι κι αν κάνει, ωστόσο, γεγονός είναι ότι ο κ. Τσακαλώτος είναι ο άμεσος προϊστάμενος του θέματος, αφού ο κ. Δραγασάκης έχει περάσει κάπως στο περιθώριο, όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν κι εκείνοι που έζησαν από πρώτο χέρι το παρασκήνιο σχηματισμού της τελευταίας κυβέρνησης.

Πάντως, ο κ. Τσακαλώτος δεν θέλει να έχει ανάμειξη στην day to day διαχείριση των σχέσεων με τους δανειστές. Γι αυτό και την αποστολή αυτή την έχει αναθέσει στον κ. Γιώργο Χουλιαράκη, με τον οποίο οι σχέσεις δεν είναι στο σημείο όπου βρίσκονταν παλιά.