Skip to main content

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού - Βροχές από την Πέμπτη

Τα φαινόμενα με τις βροχές θα επεκταθούν αρχικά στα βόρεια και το ανατολικό αιγαίο και το βράδυ και στις υπόλοιπες περιοχές.

Βροχερό αναμένεται το σκηνικό του καιρού από αύριο και από δυτικά, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους. Χιονιά θα πέσουν το βράδυ στα ορεινά και ημιορεινά της βόρειας χώρας.

Τα φαινόμενα θα επεκταθούν αρχικά στα βόρεια και το ανατολικό αιγαίο και το βράδυ και στις υπόλοιπες περιοχές.

Στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές, πιθανώς σποραδικές καταιγίδες, ενώ χιονιά θα πέσουν σε ορεινά και ημιορεινά το βράδυ.

Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια το βράδυ σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στα δυτικά 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Από το βράδυ η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές ενώ είναι πιθανόν να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς κελσίου. Σε σταδιακή πτώση το βράδυ.