Skip to main content

Άλλαξε το σκηνικό του καιρού - Χονίζει στη βόρεια Χαλκιδική

Για σήμερα αναμένονται βροχές και καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά και στα ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Σε πτώση η θερμοκρασία

«Χειμώνιασε» ξανά σε όλη τη χώρα, καθώς από χθες έπεσε η θερμοκρασία, ενώ για σήμερα αναμένονται βροχές και καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά και στα ημιορεινά.

Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στις ανατολικές και νότιες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα πελάγη 7 με 8, πρόσκαιρα στο Ιόνιο και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση.

Στη βόρεια Χαλκιδική χιονίζει από τα ξημερώματα, όπου σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση είναι απαραίτητες και οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε ορισμένα τμήματα του δικτύου. Χιονίζει επίσης και στην Ορεστιάδα.

Συγκεκριμένα, στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες και βαθμιαία αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια στα ορεινά και τα ημιορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης (500μ). Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από τα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 10 βαθμούς κελσίου. Στα δυτικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά, χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά με βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 08 βαθμούς κελσίου.

Για αύριο στα ανατολικά και τα νότια προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και πιθανόν τις πρωινές ώρες και στα ημιορεινά της ανατολικής Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Ευβοίας (από τα 400μ). Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη και θα σταματήσουν. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.