Skip to main content

Άλλαξέ το, μπορείς.

Δυστυχώς για όλους μας ακόμη μια χρονιά είμαστε στο ίδιο έργο θεατές. . Η συνεχής αναφορά στα κακώς κείμενα του ελληνικού ποδοσφαίρου μπορεί να είναι κουραστική, αλλά κάποιοι εξακολουθούν να δίνουν δι
Η εμπιστοσύνη είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής. Από τις διαπροσωπικές σχέσεις, την επαγγελματική δραστηριότητα και την συμπεριφορά που ο καθ’ ένας έχει κάνει τρόπο ζωής, έως τον βαθύ χαρακτήρα του κάθε ανθρώπου που λειτουργεί μόνιμα -όχι περιστασιακά λόγω συγκυριών ενίοτε- με θετικό ή υστερόβουλο τρόπο.

Εφόσον η εμπιστοσύνη κλονισθεί τότε τα πράγματα παίρνουν μια περίεργη τροπή. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως δεν επανέρχεται, όμως αυτό είναι μια άλλη ιστορία για την οποία δεν αρκεί να προσπαθήσει μόνο ένας.
Οι Αθηναίοι δεν συγχώρεσαν ποτέ τον Αλκιβιάδη, τον πιο χαρισματικό την εποχή εκείνη συμπολίτη τους για αυτό και μόνο τον λόγο. Η Αθήνα καταστράφηκε ενώ θα μπορούσε να μεγαλουργήσει και το άστρο της να λάμπει για τους επόμενους αιώνες. 

Η αναφορά βρίσκει εφαρμογή στην διαιτησία γιατί αυτή βάλλεται, αυτή είναι στο επίκεντρο, μ΄ αυτήν ασχολούνται όλοι κάθε Σαββατοκύριακο. Δεν θα ανατρέξω στην γνωστή παροιμία με την γυναίκα του Καίσαρα, όμως δυστυχώς ή ευτυχώς έτσι είναι τα πράγματα. Το προϊόν δεν θα γίνει ποτέ ανταγωνιστικό, κάθε άλλο, θα απαξιώνεται σταδιακά όλο και περισσότερο

Η αξιοπιστία είναι το μεγαλύτερο αγκάθι, γιατί δεν αρκούν μόνο αυτοί που έχουν κάνει το ποδόσφαιρο κομμάτι της ζωής τους. Χρειάζονται όλοι όσοι ασχολούνται με το άθλημα να είναι κοντά, να γεμίζουν τα γήπεδα να δίνουν οντότητα. Αυτό που όλοι ζηλεύουμε στην Ευρώπη δεν αλλάζει με ευχολόγια αλλά με πράξεις. Βάλτε νέους ηθικούς κανόνες, χαρίστε ισονομία και διαφάνεια κι όλα θα αλλάξουν.