Skip to main content

Μπουτάρης: Θα είμαι ξανά υποψήφιος δήμαρχος, όχι στα δαχτυλίδια

Τι είπε για το κάπνισμα, τον υποψήφιο που προτιμά για την προεδρία της ΝΔ και τον χωρισμό του από την Γκαμπριέλα Σάινερ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Την άποψή του πως ο αντικαπνιστικός νόμος πρέπει να αλλάξει, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τα μπαρ και τις καφετέριες, εξέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και... αρειμάνιος καπνιστής, Γιάννης Μπουτάρης, μιλώντας σήμερα στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό Amagi. Παράλληλα, αποκάλυψε την προτίμησή του μεταξύ των υποψηφιοτήτων για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, κατέστησε σαφές πως δεν είναι «άνθρωπος που θα δώσει δαχτυλίδι», ενώ, εμμέσως κοινοποίησε τον πρόσφατο χωρισμό του με την Γκαμπριέλα Σάινερ.

Μιλώντας για την απειθαρχία του στις διατάξεις του αντικαπνιστικού νόμου, ο κ. Μπουτάρης ανέφερε πως «ο νόμος πρέπει να αλλάξει, όπως άλλαξε σε όλη την Ευρώπη». «Αντιλαμβάνομαι ότι σε εστιατόρια δεν μπορεί να καπνίζει κάποιος. Όταν πας στο μπαράκι, όμως, είναι φυσιολογικό για τον καπνιστή να ανάψει τσιγάρο. Δέχομαι να πηγαίνω σε μέρη που επιτρέπεται το κάπνισμα, αλλά όχι να με βγάζεις και στο κρύο», συμπλήρωσε.

Κληθείς να σχολιάσει το εσωκομματικό εκλογικό μέτωπο στη Νέα Δημοκρατία, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης εξέφρασε την προτίμησή του προς την υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη, ωστόσο, όπως είπε, δεν θα πάει να ψηφίσει, επειδή δεν ανήκει ιδεολογικά στη ΝΔ.

Σημείωσε, ακόμη, ότι στις εκλογές του Ιανουαρίου ψήφισε ΔΗΜΑΡ, λόγω του φίλου του, Απόστολου Σοφιαλίδη, ενώ στις τελευταίες προτίμησε το Ποτάμι.

Ερωτηθείς εάν θα είναι εκ νέου υποψήφιος και στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, ο ίδιος άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο, λέγοντας πως «καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα συνεχίσω». Σε ό,τι αφορά, μάλιστα, στους υποψήφιους διαδόχους του, επισήμανε ότι «χίλιοι διάδοχοι υπάρχουν». «Δεν είμαι άνθρωπος που θα δώσει δαχτυλίδι. Δεν φοράω δαχτυλίδια. Δεν μου αρέσουν. Όποιος είναι καλύτερος, θα φανεί», συμπλήρωσε.

Αναφέρθηκε, ακόμη, στη σχέση του με τη σύντροφο της ζωής του και μητέρα των παιδιών του, Αθηνά, την οποία έχασε πρόωρα. «Τη λάτρευα, ήταν η ζωή μου», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τέλος, σχολίασε την παρούσα προσωπική του κατάσταση, αποκαλύπτοντας ότι πλέον είναι ελεύθερος. «Τώρα που ζω μόνος δεν είναι και πολύ καλά. Το να αποκτήσεις στη δική μου ηλικία μια σύντροφο, είναι πάρα πολύ δύσκολο. Σ' αυτή την ηλικία δεν σε συνεπαίρνει μόνο το σεξουαλικό. Είναι η συντροφικότητα, η κατανόηση, χρειάζεται μια έντιμη σχέση. Δεν είναι εύκολο να το βρεις αυτό. Για να βρεις σύντροφο, πρέπει να ψάξεις». «Αυτή τη στιγμή χαίρομαι τη μοναχικότητά μου», κατέληξε ο κ. Μπουτάρης.