Skip to main content

«Αλλαγή ηγεσίας στο δήμο Θεσσαλονίκης»

Την πρόθεσή του να μην στηρίξει την υποψηφιότητα του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου για το δήμο Θεσσαλονίκης εξέφρασε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, υπογραμμίζοντας πως ο τωρινός δήμαρχος έχει κάνει έργο τα τελευταία
Την πρόθεσή του να μην στηρίξει την υποψηφιότητα του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου για το δήμο Θεσσαλονίκης εξέφρασε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, υπογραμμίζοντας πως ο τωρινός δήμαρχος έχει κάνει έργο τα τελευταία χρόνια, ωστόσο η Θεσσαλονίκη δικαιούται μία νέα ευκαιρία.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ τόνισε πως γίνονται ήδη διεργασίες για την ανάδειξη μίας κεντροδεξιάς προσωπικότητας που θα οδηγήσει την πόλη σε τροχιά ανάπτυξης. Παράλληλα επανέλαβε πως στηρίζει τον Παναγιώτη Ψωμιάδη για τη θέση του Περιφερειάρχη.

Ερωτηθείς για το αν γνωρίζει ποιος είναι το «βαθύ λαρύγγι» της κυβέρνησης που έκανε την ανώνυμη «δήλωση» σε γερμανική ιστοσελίδα, με αποτέλεσμα την εκτινάξη του spread, απάντησε ότι «πρέπει να είναι υπουργός ή σύζυγος υπουργού». Απαντώντας σε ερώτηση για το αν εννοεί τον Γεράσιμο Αρσένη, απάντησε πως «ο κ. Αρσένης δεν είναι ο μόνος σύζυγος υπουργού».

«Το δάχτυλο έχει βγει από τη τσέπη και είναι έτοιμο να χτυπήσει το κουδούνι του ΔΝΤ», τόνισε ο κ. Καρατζαφέρης, αναφερόμενος στην εκτίναξη του spread με αφορμή τις κυβερνητικές διαρροές, υπογραμμίζοντας ότι «το θέμα δεν είναι ποιος το έκανε, αλλά το ότι ο καθένας μπορεί με μία δήλωση να προκαλέσει αυτό το αποτέλεσμα». Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ τόνισε πως δεν προτείνει την προσφυγή στο Ταμείο, αλλά «να δούμε τι μας προσφέρει».

Ο κ. Καρατζαφέρης δήλωσε πως είναι αναγκαίος ένας ανασχηματισμός της κυβέρνησης, στην οποία μπορούν να εισχωρήσουν πολλές προσωπικότητες του ΠΑΣΟΚ που απουσιάζουν, ενώ χαρακτηριστικά ανέφερε τον κ. Παπαδήμο και τον κ. Σημίτη, ο οποίος έχει καλές σχέσεις με τη Γερμανία. Παράλληλα, υπογράμμισε πως «δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε δύο κυβερνήσεις», αναφερόμενος στις κόντρες κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ δήλωσε πως η οικονομία βρίσκεται σε μία εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, την οποία χαρακτήρισε «κρίση πολέμου», υπογραμμίζοντας πως «υπάρχει ακρισία από την κυβέρνηση, στης οποίας το πλευρό ταχθήκαμε, ωστόσο η πολιτική της στο εσωτερικό βρίσκεται σε λάθος κατεύθυνση».

Θίγοντας το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ, δήλωσε ότι «η κυβέρνηση φαίνεται να έχει δεχτεί το όνομα «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» και είναι πλέον στο χέρι του κ. Γκρουέφσκι, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως ο ΛΑΟΣ δεν στηρίζει την παραπάνω λύση.

«Η κυβέρνηση έχει καταστήσει να είναι κακούργημα το κέρδος και η ιδιοκτησία», υπογράμμισε ο κ. Καρατζαφέρης, ασκώντας έντονη κριτική στο φορολογικό νομοσχέδιο. Επιπλέον, χαρακτήρισε την περίοδο που διανύει η χώρα φάση «αποβιοτεχνοποίησης», ενώ ζήτησε απαλλαγή από κάθε φορολογία σε όσους επανεπενδύουν τα κέρδη τους. Ακόμη, χαρακτήρισε μεγάλο λάθος το «πόθεν έσχες» στην οικοδομή.